Slobodno vreme > Gurmanlook

DOMAĆINSKI Sendvič za brz i ukusan obrok!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

28/04/2025 > 16:00

podeli vest:

DOMAĆINSKI Sendvič za brz i ukusan obrok!
Foto: Jelena Petrović


Tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan obrok? Ovaj sočni sendvič sa jajima, šunkom i kačkavaljem je savršen izbor! Priprema se za tren oka, a ukus će vas oduševiti. Idealno za doručak, ručak ili brzu večeru! Probajte i uživajte u svakom zalogaju!

Jelena Petrović


Potrebno je:

2-3 jaja

200 ml mleka

Seckano perje mladog crnog luka (po ukusu)

100 g šunke ili salame (isečene na listove

50 g kačkavalja (isečenog na listiće)

Ulje

Kriške hleba (tost hleb ili sličan, narezane)

Priprema:

Na umerenoj vatri zagrejte malo ulja u tiganju Umutite jaja sa mlekom i seckanim mladim lukom Posolite i pobiberite po ukusu Sipajte polovinu smese od jaja i mleka (oko dve kutlače prilagodite veličini tiganja) u zagrejan tiganj.

Odmah na smesu od jaja položite kriške hleba jednu naspram druge tako da budu umočene u smesu Pržite na tihoj vatri dok se jaja ne ispeku i stegnu sa donje strane. Pažljivo okrenite jaja sa hlebom.

Jelena Petrović

Možete koristiti tanjir tako što ćete ga staviti preko tiganja preokrenuti zajedno pa zatim vratiti u tiganj sa nepečenom stranom dole
Sada podignite ivice pečenih jaja koje su van hleba i preklopite ih preko hleba pritiskajući ih špatulom da se zalepe za hleb.

Pecite još malo da se sve zajedno zapeče. Na jednu polovinu hleba stavite listove šunke (ili salame) i preko šunke listiće kačkavalja. Preklopite drugom polovinom hleba preko fila sa šunkom i kačkavaljem i blago pritisnite.

Okrenite sendvič još jednom da se lepo zarumeni sa obe strane i da se kačkavalj istopi a šunka malo zapeče. Servirajte toplo i uživajte. Vrhunsko jelo!

Ostavite komentar