Slobodno vreme > Hi-Tech

Čuveni "Notepad" konačno zakoračio u 21. vek! APLIKACIJA DOBILA POBOLJŠANJE posle čak 40 godina

Microsoft je konačno omogući opcije spellcheck i autocorrect za Notepad aplikaciju u Windowsu 11

Izvor: K1info/b92.net

Autor: Kristina Jokić

10/07/2024 > 21:58

podeli vest:

Čuveni "Notepad" konačno zakoračio u 21. vek! APLIKACIJA DOBILA POBOLJŠANJE posle čak 40 godina
Foto: TANJUG


Ako ste od onih koji koriste Notepad, imate čemu da se radujete. Windows 11 uveo je funkcije koje su još od ranije postojale na Wordu a koje će pojednostaviti i olakšati neke od svakodnevnih stvari koje svi završavamo na računaru.

Microsoft je konačno omogući opcije spellcheck i autocorrect za Notepad aplikaciju u Windowsu 11. Ono što je zanimljivo jeste da se na ovo čekalo više od 40 godina jer je jednostavni editor teksta predstavljen u Windowsu još 1983. godine. 

Microsoft je funkcije počeo da testira u martu, a sada ih je tiho omogućio svim Windows 11 korisnicima, prenosi b92.

Foto: Pixabay.com

 

Provera pravopisa u Notepadu je gotovo identična načinu na koji Word ili Edge obeležavaju pogrešno napisane reči, sa podvučenom crvenom linijom kako bi se jasno ukazalo na grešku. Korisnik može da omogući ili onemogući proveru pravopisa u Notepadu za Windows 11 u okviru menija sa podešavanjima.

Kada je u pitanju opcija autokorekcije, greške u kucanju se automatski ispravljaju kada je spellcheck omogućen. Ova opcija takođe može da se isključi u podešavanjima.

Notepad za Windows 11 već neko vreme dobija poboljšanja i nove funkcije, pa tako ima i brojač znakova, tamni mod, tabove, Copilot integraciju i drugo.

Ostavite komentar