Slobodno vreme > Lepota/Moda

MARAME se vraćaju u modu! Nose se i na kosi, a možete je kombinovati na razne načine

Najveća je zabluda da ih nose samo starije osobe

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

22/10/2024 > 13:39

podeli vest:

MARAME se vraćaju u modu! Nose se i na kosi, a možete je kombinovati na razne načine
Foto: Freepik.com


Volimo taj retro momenat, tako je elegantan!

Lepa je i šarena, praktična na sto načina. Nije "rezervisana" samo za starije osobe, itekako daje neverovatnu dozu stila i elegancije u svakodnevnoj kombinaciji. Da, to je marama!

Kako smo i rekli, višenamenski je komad koji nosimo na razne načine i u različitim sezonama, bilo da je leto ili zima.

Zimski dani ne znače kraj elegancije

Kada u svom ormaru imate pravu maramu, ona može biti savršen dodatak koji unosi toplinu i stil u svaku kombinaciju. Marama nije samo modni detalj – ona ima i praktičnu ulogu, jer vas greje i štiti od vetra, ali i pomaže da sakrijete ono što ne želite da pokažete, poput nezadovoljne frizure ili umornog izraza lica.

Jedan od najlepših načina nošenja marame je oko vrata – možete je elegantno vezati u čvor, pustiti da slobodno pada, ili je stilizovati u obliku mašne za sofisticirani izgled. Ako ste ljubitelj klasike, tanje svilene marame su pravi izbor za svakodnevne kombinacije uz kapute ili mantile.

Foto: Freepik.com

 

Marama na kosi dodaje notu retro šarma, bilo da je vežete kao traku, turban ili opušteno omotate oko glave. Ova opcija je praktična za dane kada vam kosa nije baš poslušna, a želite da izgledate doterano.

Foto: Freepik.com

 

Eksperimentišite i sa vezivanjem marame oko torbe, jer će i običan aksesoar izgledati kao pravo modno umetničko delo. Bez obzira na način nošenja, marame će uvek uneti dozu kreativnosti i elegancije u vaše zimske dane – i učiniti da izgledate kao da ste upravo sišli sa modnog pisti.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar