Slobodno vreme > Mozaik

Kako da brzo i lako OČISTITE MIKROTALASNU i to BEZ UPOTREBE hemijskih preparata

Mikrotalasna rerna je sjajna i korisna “stvarčica”, ali muka nastane kada je treba očistiti

Autor: K1 info/ lifepressmagazin.com

02/04/2023 > 19:42

podeli vest:

Kako da brzo i lako OČISTITE MIKROTALASNU i to BEZ UPOTREBE hemijskih preparata
Foto: Freepik.com


Dovoljno je malo nepažnje da vaša mikrotalasna rerna postati pravi mali svinjac. A čišćenje ćete samo odlagati i odlagati.

Nemate više potrebe za tim. Donosimo nekoliko trikova za čišćenje i to bez upotrebe hemijskih preparata.

1. U posudu za mikrotalasnu rernu uspite dve čaše vode i punu šaku kriški limuna (može i limunov sok). Zagrejte smesu u mikrotalasnoj na 3 do 5 minuta, dok ne prokuva. Ostavite tako da kuva još nekoliko minuta (5 do 10) da bi para delovala na masnoće i prljavštinu. Posle toga pažljivo uklonite posudu sa vodom i obrišite unutrašnjost mikrotalasne vlažnom, čistom krpom. Komadići hrane i tvrdokorne mrlje trebalo bi da se lako skidaju.

2. Posudu (naravno onu prilagođenu mikrotalasnoj) napunite sa pola šolje vode i pola šolje sirćeta i stavite u rernu. Uključite na najjaču snagu i ostavite da prokuva (nekih 3 do 4 minuta). Ostavite da kuva još par minuta. Izvadite posudu i posle sve dobro izbrišite.

3. Mikrotaasnu rernu možete da očistite i smesom sode bikarbone i vode. (4 kašike u 2 litre tople vode). Uzmite krpu i umačite u mešavinu i brišite unutrašnjost rerne. Za teže mrlje i prljavštinu napravite gušću pastu sa sodom bikarbonom i vodom.

 

Ostavite komentar