Slobodno vreme > Mozaik

Novak otkrio TAJNU svoje NEPRESUŠNE ENERGIJE: Ovo voće ima MOĆNO DEJSTVO, a ima ga u svakoj prodavnici

Urme donose razne zdravstvene pogodnosti, jer su, pored mnoštva vitamina i minerala, bogate i antioksidantima

Autor: K1info/Hello magazin

17/06/2023 > 18:54

podeli vest:

Novak otkrio TAJNU svoje NEPRESUŠNE ENERGIJE: Ovo voće ima MOĆNO DEJSTVO, a ima ga u svakoj prodavnici
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Poslednja u nizu stvari koje smo saznali o Novaku Đokoviću tiče se njegove ishrane, tačnije, otkrili smo koje namirnice najbolji teniser svih vremena uzima pred mečeve.

- Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto - objasnio je Nole kroz smeh, a prenosi Hello magazin.

Urme zaista donose razne zdravstvene pogodnosti, jer su, pored mnoštva vitamina i minerala, bogate i antioksidantima. Pogodne za organe za varenje, urme štite i mozak i srce, podižu nivo energije, ali i kondicije.

Foto: Pixabay.com

 

Svega tri urme sadrže oko 200 kalorija, 54 grama ugljeni hidrata sa oko pet grama vlakana, gram proteina i nemaju masti. Ova količina savršeno obezbeđuje i količine hranljivih materija, poput vitamina B, vitamina K, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, cinka i mangana.

Uz ovo voće bogato mineralima i vitaminima, Novak konzumira i banane, koje sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu, što ih u kombinaciji sa vlaknima čini sjajnom dopunom energije.

Ostavite komentar

Snezana Jankov

Djokovic je vise od obicnog coveka! Mislim da je kod njega glavna odlika upornost i vera u sebe i uspeh. Ono sto je najbitnije je i sam nacin ishrane...Mislim da banane, urme, orasasti plodovi, dosta hidrogenizovane vode su ono sto u kombinaciji sa treninzima daje vrhunske rezultate. Najbolji je definitivno i neka samo bude uporan!

22.06.2023 12:43