KUVANA JAJA Evo koliko dugo nakon kuvanja ih možete jesti
Otkrijmo zajedno sve trikove i pravila za čuvanje kuvanih jaja
28.01.2025
MozaikPetominutni snimak pokazuje proces pravljenja hot-dogova koje kupujemo na policama supermarketa – a to je za neke bilo previše
podeli vest:
Jeste li planirali da sutra za doručak pojedete viršle? E, pa sačekajte, pogledajte ovaj video pa razmislite. Zašto? Čitajte dalje...
Viršle su omiljen i praktičan obrok za mnoge, ali njihova proizvodnja dugo je bila tema rasprave. Nedavni video sa Jutjub kanala How It’s Made detaljno objašnjava proces izrade viršli, otkrivajući sastojke i tehniku koja stoji iza ovog proizvoda. Reakcije publike bile su podeljene – neki su odlučili da ih više nikada ne jedu, dok drugi tvrde da ih video nije pokolebao. Iskreno, ne može se ostati ravnodušan.
Prema video snimku, proces proizvodnje viršli započinje obradom ostataka mesa – komadića svinjskih odrezaka i kotleta koji ostanu nakon obrade. Ovi ostaci se melju u sitnu masu, sličnim procesom kao kod pripreme mlevenog mesa za pljeskavice, prolazeći kroz metalne ploče za seckanje.
Mlevenoj masi zatim se dodaju prerađeni pileći ostaci, skrob, so, arome i voda, kako bi se dobila kompaktna struktura. Kukuruzni sirup je još jedan od sastojaka, koji proizvodu daje karakterističnu slatkastu notu. Nakon mešanja u velikim posudama, formira se „mesno testo“ spremno za dalji proces.
Foto: Shutterstock
Oblikovanje i završna obrada
Kako bi dobile prepoznatljiv oblik, viršle se pune u celulozne cevi, koje omogućavaju da masa zadrži pravilan oblik. Proces je toliko efikasan da je moguće proizvesti dovoljno hot-dogova da se popuni fudbalsko igralište za samo 35 sekundi.
Nakon oblikovanja, viršle prolaze kroz „tuš tečnog dima“, čime dobijaju karakterističnu aromu, a zatim se peku i hlade u slanoj vodi. Na kraju, specijalna mašina uklanja celulozne cevi, a viršle su spremne za pakovanje i plasiranje na tržište.
Otkrijmo zajedno sve trikove i pravila za čuvanje kuvanih jaja
28.01.2025
MozaikBilo da koristite beli ili smeđi šećer, najvažnije je da ih konzumirate umereno
27.01.2025
MozaikPodeljene reakcije javnosti
Video je izazvao burne reakcije. Jedan korisnik je komentarisao: „Nisam jeo hotdog deset godina zahvaljujući ovoj emisiji,“ dok je dodatak kukuruznog sirupa izazvao najviše negativnih reakcija.
Ipak, neki su smatrali da proces proizvodnje nije toliko loš koliko su očekivali.
„Ovo je zapravo bolje nego što sam mislio da će biti. Još ću jesti viršle,“ napisao je jedan od gledaoca.
Drugi je dodao: „Ne samo da ću nastaviti da ih jedem, već ih jedem upravo sada dok gledam ovaj video".
A kakva su vaša razmišljanja, da li su se vama "smučile" viršle ili ostajete verni obožavalac?
Pišite nam u komentarima!
BONUS VIDEO:
Lepo vreme nas mami da izadjemo napolje i da radimo u bašti, ali, vodite računa, ne sadi se bilo koje cveće tokom meseca
27.01.2025
MozaikKako bi ovom napitku se poboljšao ukus mnogi vole da dodaju neki slatkiš, ali za jedan kažu da je najbolji
24.01.2025
MozaikVećina nas prvo prokuva vodu, a zatim dodaje kafu, misleći da će tako brže dobiti savršen napitak, međutim, to nije način kako se priprema
23.01.2025
MozaikAko želite da vaše biljke budu zdrave i dugotrajne, važno je da izbegnete najčešće greške
22.01.2025
MozaikOn je podsetio da je ovo najvažnija nedelja za hrišćanstvo
pre 51 minut
Srbija
Ostavite komentar