Slobodno vreme > Posna jela

POSNI BUREK Uživajte u svakom sočnom i hrskavom zalogaju!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

17/03/2025 > 07:26

podeli vest:

POSNI BUREK Uživajte u svakom sočnom i hrskavom zalogaju!
Foto: Jelena Petrović


Zdrav posni burek, ovo kad probate praviće te ga i kad nije post. Hrskav, sočan i pun iznenađenja, ovaj burek će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadevu se kriju pažljivo odabrani sastojci koji se savršeno dopunjuju. Jedan od njih je sigurno praziluk, a šta je ostalo, otkrijte sami u videu! Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! 

Jelena Petrović


Potrebno je:
1 manji praziluk
250 gr šampinjona
4 kašike sojinih pahuljica
1 tikvica rendana i posoljena
3 čena belog luka
suvi začin
mlevei biber
500 gr tankih kora
ulje
kisela voda

Jelena Petrović


Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati isečene šampinjone na sitno ja sam u secku. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje smo potopili u vodu pa ocedili i ocedjene tikvice izrendane. Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost. Posoliti ili dodati suvi začin i ml biber kao i seckan beli luk.

Pleh obložiti pek papirom pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno pa još dve i svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore pa nadev i tako do kraja. Prekriti sa korama i ušuškati lepo sve unutra. Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta. Istresti na dasku i seći vruć. Fantastičajn je! Probajte!

A kako se burek sprema pogledajte u videu:

Ostavite komentar