POSNI BUREK Uživajte u svakom sočnom i hrskavom zalogaju!
podeli vest:

Zdrav posni burek, ovo kad probate praviće te ga i kad nije post. Hrskav, sočan i pun iznenađenja, ovaj burek će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadevu se kriju pažljivo odabrani sastojci koji se savršeno dopunjuju. Jedan od njih je sigurno praziluk, a šta je ostalo, otkrijte sami u videu! Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima!
Potrebno je:
1 manji praziluk
250 gr šampinjona
4 kašike sojinih pahuljica
1 tikvica rendana i posoljena
3 čena belog luka
suvi začin
mlevei biber
500 gr tankih kora
ulje
kisela voda
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati isečene šampinjone na sitno ja sam u secku. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje smo potopili u vodu pa ocedili i ocedjene tikvice izrendane. Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost. Posoliti ili dodati suvi začin i ml biber kao i seckan beli luk.
Pleh obložiti pek papirom pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno pa još dve i svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore pa nadev i tako do kraja. Prekriti sa korama i ušuškati lepo sve unutra. Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta. Istresti na dasku i seći vruć. Fantastičajn je! Probajte!
A kako se burek sprema pogledajte u videu:
REŠENjE NAM JE PRED NOSOM Mogu da ga vide samo oni koji imaju više grama u mozgu nego u nosu
Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, objasnio je gde leži izlaz iz krize u kojoj se naše društvo nalazi.
14.03.2025
Kolumna
Ostavite komentar