Slobodno vreme > Posna jela

POSNA PAPRIKA U BEŠAMEL SOSU Kemasto, sočno, olizaće se tanjiri!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

17/04/2025 > 16:00

podeli vest:

POSNA PAPRIKA U BEŠAMEL SOSU Kemasto, sočno, olizaće se tanjiri!
Foto: Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Kad miris pečene paprike ispuni kuću, zna se – neko je zavrnuo rukave i odlučio da dan bude ukusan. A ako se još radi o punjenim paprikama bez mesa, već sa mladim lukom, šargarepom i krompirom – to je onda recept koji spaja post, zdravlje i domaći šmek u jednom tanjiru.

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Ova varijanta punjenih paprika sa povrćem i blagim bešamel prelivom savršen je izbor za dane posta, lagani ručak ili jednostavno kad vam se jede nešto toplo, sočno i na kašiku. Uz malo truda i ono što imate u bašti, zamrzivaču ili ostavi – nastaje pravo jelo „za dušu“.

Potrebno je:
1 veza mladog crnog lika
2 struka belog luka
1 rendana šargarepa
1 rendan krompir
lonče od 100 gr pirinča
5-5 paprika iz zamrzivača ili sveže
1 paradajz ili listići krompira
suvi začin
4 čena belog luka
200 ml vode
ml biber
ml crvena paprika
2 kašičice kukuruznog skroba
ulje

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic


Priprema:
Na ulju propržiti luk i rendanu šargarepu. Ubaciti rendan krompir i obaren malo pirinač. Dodati začim biber i papriku ml. i sve izjednačiti. Nadev za papriku je gotov. Puniti oprane paprike i odozgo staviti listove paradajza ili krompira.
Sos bešamel:
2 ml vode ubaciti kukuruzni skrob malo suvog začina ml bibera ulje i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti. Preliti paprike i peći malo pokrivene na 220 stepeni pa ih otkriti i smanjiti vatru na 200 stepeni oko 45 minuta. Ako vam ostane nadeva sipajte vodu dodajte zalin, ml biber i skuvajte čorbicu. Na kraju dodajte seckan peršunov list.
Prijatno!

Ostavite komentar