Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Ako putujete u ŠPANIJU ovo treba DA ZNATE: Čak 48 PLAŽA dobilo "CRNU ZASTAVICU"

Ova letnja destinacija jedna je od najtraženijih među srpskim turistima, ali stručnjaci upozoravaju da plaže nikada nisu bile prljavije

Izvor: K1info/mondo.rs

19/06/2023 > 11:45

podeli vest:

Ako putujete u ŠPANIJU ovo treba DA ZNATE: Čak 48 PLAŽA dobilo "CRNU ZASTAVICU"
Foto: Pexels.com


U Španiji je čak 48 plaža dobilo "crnu zastavicu" zbog loše higijene i problema koji uključuju izlivanje hemikalija, pseći izmet i druge stvari zbog kojih nikako ne biste poželeli da letovanje 2023. godine provedete tamo.

Plaže je nabrojala španska grupa za ekološku kampanju "Ekolozi u akciji", koja je osudila vlasti zbog toga što ne brinu o obalnim područjima.

Mnoge plaže, koje su deo problematičnog izveštaja, popularne su među turistima iz inostranstva.

Jedna plaža na listi, A Kalcoa u Vigu, na severozapadnoj obali, opisana je kao najgora plaža za pse u Španiji, prenosi "The Sun", a prema lokalnim medijima postala je "WC za pse" i uništena je izmetom.

Druge plaže navedene u izveštaju uključuju one u Malagi, kao i neke na Kanarskim ostrvima, Kataloniji, Balearskim ostrvima i Baskiji.

Šta znači crna zastavica?

Ove zastavice nisu česte, a kada plaža dobije ovu zastavicu bude zatvorena za kupanje. To se događa kada je voda zagađena, kad pesak treba zameniti ili kada je oluja nanela veliku štetu obali.

Dvanaest klasifikacija sa crnom zastavom nastalo je zbog izlivanja hemikalija, neispravnih sanitarnih uslova i problema sa prečišćavanjem, saopštila je grupa.

Šest je, u međuvremenu, bilo zbog hemijskog, svetlosnog ili bučnog zagađenja. Brojni problemi su uzrokovani prekomernom izgradnjom zemljišta i lošim upravljanjem od strane vlasti, navodi se u izveštaju.

 

 

 

 

Ostavite komentar