Slobodno vreme > Sofra

ROLOVANO MESO U SVEŽEM PINĐURU: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

04/11/2024 > 17:00

podeli vest:

ROLOVANO MESO U SVEŽEM PINĐURU: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: Newage production


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Rolovano meso u svežem pinđuru, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Pripremu jela možete pogledati u petak 8. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Sastojci:

Svinjska mast 50 g

Krompir 600 g

Mleveno meso 400 g

So i biber po porebi

Kačkavalj 200 g

Ljubičasti luk 200 g

Beli luk 2 čena

Origano ili majčina dušica 20 g

Kim u zrnu 10 g

Senf 50 g

Praziluk 200 g

Tucna paprika 10 g

Slatka paprika

Kiseli krastavci 100 g

1 pomorandža

Priprema

U vodu u kojoj ćete bariti krompir stavite prvo kim, lovor, karanfilić, majčinu dušicu, so. Krompir isečen na kocke obarite u toj aromatizovanoj vodi.
Sa strane isecite crni i beli luk, stabljike celera, svežu papriku, patlidžan na sitne kocke, kisele krastavce i stavite na vrelu mast da se proprži kratko. Dodajte pelat i ljutu papriku u povrće i ostavite da se dinsta. Na sirovo mleveno meso pospite alevu paprika, majčinu dušicu, začine i dodajte pesto sos. Rukom umestite i formirajte nekoliko ćevapa. Tako formirane ćevape stavite da se prže zajedno sa povrćem.
Kada je već pri kraju, u jelo dodajte izrendanu koru i sveže isceđen sok od pomorandže. Od kuvanog krompira napravite pire, izrendajte u njega kačkavalj i začinite. Servirajte na tanjir isprženo mleveno meso sa povrćem i pire krompir kao prilog.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar