Slobodno vreme > Sofra

PILETINA NA MEDITERANSKI NAČIN: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji

Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

29/10/2024 > 14:13

podeli vest:

PILETINA NA MEDITERANSKI NAČIN: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Foto: SOFRA


Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišićsvakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Leblebije sa piletinom i povrćem mediterano, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Pripremu jela možete pogledati u petak, 1. novembra na K1 televiziji.

Foto: Newage production

 

Inače, Saša je u Sr­bi­ju je do­neo pun ko­fer zna­nja i zva­nja, ali je mo­rao da kre­ne iz po­čet­ka kao obi­čan ku­var. Otva­ra­la su mu se vra­ta naj­bo­ljih svet­skih ško­la za ku­va­re, kod naj­po­zna­ti­jih ku­li­nar­skih uči­te­lja, svet­skih maj­sto­ra svog za­na­ta.

Hajde da vidimo šta nam je to Saša "zakuvao":

Sastojci:

Pileća prsa 300 g

Orah jezgro 100 g

Leblebija skuvana 300 g

Ljubičasti luk 300 g

Beli luk 3 čena 

Šaragarepa 300 g

Celer koren 200 g

Tikvice 100 g

Praziluk 200 g

So i biber po potrebi

Limun 1 kom

Maslinke crne bez košpice 100 g

Pesto sos 10 ml

Tucana paprika 5 g

Slatka paprika u prahu 10 g 

Kiseli krastavac 200 g

Priprema
Na zagrejano ulje ili svinjsku mast ubacite tikvice i skuvane leblebije. A onda dodajte redom isečeno
povrće: šaragarepu, celer, crni i beli luk. Poklopite da se sve zajedno kratko izdinsta.
Pileća prsa (prethodno marinirana) isecite ne kocke i dodajte u posudu u kojoj dinstate povrće. Kada je dinstanje pri kraju, dodati isečene kisele krastavce, isečen limun, masline i stabljike celera i propržiti kratko.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar