Sport > Fudbal

SENZACIJA u Ligi konferencija! Banjalučki Borac UZEO BOD Panatinaikosu!

Borac je večeras na evropskom debiju oduševio mnoge i ispisao novu stranicu istorije ovog kluba.

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Đorđe Gvero

03/10/2024 > 23:01

podeli vest:

SENZACIJA u Ligi konferencija! Banjalučki Borac UZEO BOD Panatinaikosu!
Foto: Starsport


Istorija je ispisana u Banjaluci! Borac je na svom evropskom debiju u grupnoj fazi stigao do velikog boda i to protiv, ni manje ni više, nego favorizovanog Panatinaikosa za veliku radost svih navijača na stadionu u Republici Srpskoj - 1:1!

Gledali smo prilično ujednačenu utakmicu i ne može se reći da je ni u jednom momentu Borac bio toliko van toka ovog meča. Jeste tim iz Banjaluke brzo primio pogodak, ali je u ostatku duela sasvim solidno parirao rivalu iz Grčke.

Kao što smo rekli, vrlo brzo je uspeo Panatinaikos da povede na ovom meču, jer je Filip Mladenović sjajno probio po levoj strani terena i vratio loptu do svog saigrača Anastasiosa Bakasetasa. On je sa nekih 13 metara uputio precizan udarac i savladao golmana Borca. Igrao se 11. minut meča.

Krajem prvog poluvremena, radio je i VAR, pošto je Panatinaikos tražio penal, ali je glavni sudija iz Azerbejdžana ipak odlučio da ne pokaže na belu tačku.

Odmah na početku drugog poluvremena, velika radost u Banjaluci! Slobodan udarac koji je dobio Borac rezultovao je golom, pošto je Sebastijan Erera uspeo da pošalje vrlo dobru loptu koju je u gol skrenuo bivši igrač Zvezde, Đorđe Despotović. To se desilo u 53. minutu.

Vrlo brzo je Borac mogao i do prednosti preko Erere, kada je ovaj šutirao u rašlje, ali je golman Panatinaikosa uspeo da odbrani taj šut.

Imao je do kraja i Panatinaikos svoje šanse, pre svega preko Tetea u 72. minutu kada je pogođena stativa, zatim i u 86. minutu kada je Joanidis prebacio loptu preko prečke.

Na kraju su oba tima, ipak, morala da se zadovolje sa po bodom, što je istorija za banjalučki tim, kojem je ovo bio debi u grupnoj fazi evropskih takmičenja i odmah su se i upisali na tabeli.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar