Sport > Fudbal

ISTORIJSKA pobeda za Borac! Banjalučani SLAVILI na Kipru!

Evropska fudbalska bajka za Banjalučane se nastavlja.

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Đorđe Gvero

24/10/2024 > 20:50

podeli vest:

ISTORIJSKA pobeda za Borac! Banjalučani SLAVILI na Kipru!
Foto: Starsport


Prošli put su uzeli istorijski bod u grupnoj fazi, šokirali su favorizovani Panatinaikos (1:1) u Banjaluci, a sada su fudbaleri Borca stigli i do istorijskog trijumfa u grupnoj fazi Lige konferencije protiv APOEL-a na Kipru - 1:0 (1:0)!

 

 

Jedini pogodak delo je veznog fudbalera Stefana Savića, momka sa austrijskom pasošem, koji je u 63. minutu imao i malo sreće. Centritao je sa leve strane, lopta nikog nije zakačila i završila je u maloj mreži gola domaćeg tima.

Borac je, ruku na srce, poveo u situaciji kada je domaći tim imao inicijativu - s tim da APOEL nikako nije uspevao da dođe do konkretne prilike da ugrozi Filipa Manojlovića.

Svoje najbolje su imali sredinom prvog poluvremena kada su i poveli, ali je onaj gol u 24. minutu poništen zbog ofsajda. Radosav Petrović, bivši igrač Partizana je bio strelac, da bi se u međuvremenu oglasila VAR soba i potvrdila da se Srbin prethodno našao u ofsjadu.

Manojlović je u 32. minutu zaustavio šut tajere, što je bila druga najbolja prilika za domaći tim, dok je Mejers u 43. bio koncentrisan i ispravio je grešku saigrača Karoline. Da nije, napadač APOEL-a El Arabi bi imao zicer.

Abanja je u 74. odlično šutirao sa distance, gde je lopta prohujala tik pored Manojlovićevog gola, da bi rezervista Stojan Vranješ u 80. možda mogao da reši pitanje pobednika. Bio je ispred Beleca, ali i sa igračem na leđima. Donekle je izgubio dah, te loše šutirao.

Borac je do kraja uspeo nekako da izdrži i osvoji svoj četvrti bod u grupnoj fazi LK, što je za mnoge iznenađenje, a u sledećem kolu će gostovati u Rejkjaviku protiv Vikingura. S druge strane, APOEL ostaje na jednom bodu i ugostiće Fiorentinu u 3. kolu.

 

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar