Sport > Košarka

BOGDAN otkrio kako ih je MOTIVISALA najdraža PORUKA: Boriša nas je UJEDINIO!

Od mlađih dana sam uvek gubio od Litvanije, bio sam posebno nervozan - rekao je kapiten Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

05/09/2023 > 14:42

podeli vest:

BOGDAN otkrio kako ih je MOTIVISALA najdraža PORUKA: Boriša nas je UJEDINIO!
Foto: Starsport


Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je na konferenciji za medije nakon utakmice sa Litvanijom, da je nacionalnu selekciju ujedinio povređeni Boriša Simanić, koji se iz bolnice javio saigračima pred meč sa porukom podrške.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili u četvrtfinalu Mundobasketa pobedila Litvaniju rezultatom 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13).

Sjajan duel je odigrala selekcija Srbije, a Bogdanović je istakao da ih je na mentalnom planu podigla poruka koju su dobili od Boriše Simanića. 

- Dobar je osećaj. Želim da kažem nešto od jutros. Naš saigrač Boriša Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Bili smo nervozni, ja posebno. Od mlađih dana sam uvek gubio od Litvanije. Videli smo Borišinu poruku. Rekao je: Momci, dobro sam. Samo što je razmišljao o nama to je velika stvar. Ujedinio nas je. Sjajan momak, ovo je za njega - rekao je Bogdanović, dodavši da im je ta situacija donela dodatnu stabilnost.

- Pre svega smo čudnog karaktera, i u tim situacijama koje su teške ne tražimo alibi. Moram da kažem da dok smo u hotelu i dalje pričamo o tome. Kako ga je udario, kako se to sve desilo. Ali kada dođu trening i utakmica, trudimo se da razgovaramo samo o tome. On nam je tom poruku i stabilnošću dao pozitivu i hvala mu na tome - izjavio je Bogdanović.

Foto: Starsport

 

Ističe da rezultat u potpunosti ne može da oslika stanje na terenu. 

- Ne smeš da se opustiš. Mi možemo da slavimo, ali to se završava večeras. Od sutra se spremamo za narednu utakmicu i gledaćemo Kanadu i Sloveniju. To sam naučio kroz prethodna iskustva koja su bila neuspešna. Rezultat kaže da je razlika 20 poena, ali ono šta smo ostavili na terenu je mnogo više - rekao je košarkaš Atlante koji je na ovom meču bio na svom nivou.

- Iskreno, ne biram utakmice kada ću odigrati dobro, kada loše, dešava se. Ja sam čovek, nisam namerno promašivao, kao Ameri će da izgube od Litvanije. Ja sam u svaki šut verovao i mislio sam "to je ta". Pričao sam sa Jovićem, u NBA kada je 15 ili 16 onda gledaš da iz zgaziš da bude više. Možda smo zaslužili tu sreću ili nesreću - konstatovao je Bogdanović.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Bogdanović dodaje i da je na ovom meču uživao igrajući košarku. 

- Igram košarku instinktivno. Ponekad možda mnogo šutiram, ali danas sam osetio da je moja utakmica. Uživao sam igrajući, ali i dalje mislim da može mnogo bolje. Imamo malo vremena za odmor i nadam se da ćemo biti još bolji - zaključio je kapiten Srbije.

Srbija će u polufinalu Svetskog prvenstva igrati sa boljim iz meča između Slovenije i Kanade.

Ostavite komentar