Sport > Košarka

Kad ORLOVI igraju za finale Mundobasketa i šta je s OLIMPIJSKOM VIZOM

Ukoliko SAD dobije Italiju, a Kanada Sloveniju, Srbija će biti jedna od dve najbolje evropske selekcije i ide na OI u Pariz

Izvor: K1info

05/09/2023 > 12:58 >> 13:01

podeli vest:

Kad ORLOVI igraju za finale Mundobasketa i šta je s OLIMPIJSKOM VIZOM
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Ubedljivim trijumfom nad reprezentacijom Litvanije (86:67), košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale Svetskog prvenstva!

"Orlovi" će tamo igrati protiv boljeg iz duela Kanada - Slovenija koji je na programu u sredu (14.30), a polufinale je na programu u petak. Dva su termina, jedan od 10.45, drugi od 14.40 časova.

Podsetimo, uglavnom su Amerikanci imali pravo biranja termina i uzimali su ovaj drugi, tako da, ako Ameri savladaju Italiju, košarkaši Srbije će verovatno za polufinale igrati u ranijem terminu.

Podsetimo, ukoliko SAD dobije Italiju, a Kanada Sloveniju, Srbija će biti jedna od dve najbolje evropske selekcije i istovremeno će čekirati vizu za Pariz.

U slučaju da Slovenci dobiju Kanadu, onda će Srbija i Slovenija u polufinalu međusobno odlučiti ko će direktno na OI, a ko u kvalifikacije. Poraženi će imati još jednu priliku, u borbi za treće mesto, ako SAD opravda ulogu favorita u polufinalu.

Ostavite komentar