Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Holandije: Marko Beceki izvezao REKORD STAZE u Asenu, bizaran INCIDENT Marka Markesa

Mark Markes imao je neverovatan udes kada je prateći Eneu Batijaninija udario svojom Hondom u zadnji kraj Dukatija

Izvor: K1info

24/06/2023 > 13:21

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Holandije: Marko Beceki izvezao REKORD STAZE u Asenu, bizaran INCIDENT Marka Markesa
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeremias Gonzalez


Vozač ekipe Mooney VR46 Marko Beceki bio je najbrži na današnjim kvalifikacijama u Asenu za VN Holandije. On je najbrži krug izvezao u vremenu 1:31,472, što predstavlja novi rekord staze.

Frančesko Banjaja bio je drugi, kasnivši za prvoplasiranim 0,061 sekundi, dok je treće mesto pripalo Becekijevom klupskom kolegi Luki Mariniju, koji je i pored pada ostvario rezultat slabiji za 0,158 sekundi.

Fabio Kvartararo na Jamahi bio je četvrti, dok je najbolje plasirani vozač KTM-a Bred Binder peti. Njima se u drugom startnom redu pridružio Aleš Espargaro na Apriliji.

Maverik Vinjales, Žoan Zarko i Aleks Markez krenuće iz trećeg startnog reda, dok su u četvrtom trenutno drugoplasirani u šampionatu Horhe Martin, Migel Oliveira i Džek Miler.

Najbrži u Q1 delu kvalifikacija bili su Žoan Zarko i Migel Oliveira.

Mark Markes imao je neverovatan udes kada je svojom Hondom udario u zadnji kraj Dukatija Enee Bastijaninija.

Markes je odlučio da prati Bastijaninija, u nadi da ćemo fabrički vozač Dukatija omogućiti da ostvari dobar rezultat, ali se ovo završilo bizarnim incidentom.

Bastijanini je odustao od brzog kruga i usporio, ali čini se da Markes koji je gledao u desnu stranu to nije na vreme uočio i udario je u zadnji deo Dukatija, posle čega je završio u šljunku kraj staze. Obzirom da je do kraja Q1 dela ostalo malo više od jednog minuta, španski šampion nije imao vremena da se vrati u garažu i sedne na rezervni motocikl, zbog čega će današnji sprint i sutrašnju trku započeti sa 17. pozicije.

Sprint trka vozi se danas sa početkom u 15:00.

Ostavite komentar