Sport > Ostali sportovi

TO je ta EKIPA! Vaterpolisti SRBIJE u polufinalu Svetskog prvenstva

Posle peteraca savladan je svetski vicešampion Italija

Izvor: K1info

25/07/2023 > 10:50

podeli vest:

TO je ta EKIPA! Vaterpolisti SRBIJE u polufinalu Svetskog prvenstva
Foto: Starsport


Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva pošto su u najznačajnijem meču šampionata pobedili Italiju posle peteraca 4:3 - (11:11).

Aktuelni olimpijski šampion je tako posle šest godina došao nadomak medalje na planetarnom šampionatu, a trijumf nad azurima je svakako, uz aktuelnu situaciju u ovom sportu, veliko pozitivno iznenađenje.

 

Odlično su olimpijski šampioni počeli meč. Čvrsto su igrali odbranu srpski vaterpolisti, a bolje su koristili svoje šanse u napadu, pa su preko Nikole Jakšića i Đorđa Lazića poveli sa 2:0. 

Međutim, u završnici prve deonice došlo je do pada - uspeli su svetski vicešampioni da preuzmu inicijativu, te vežu tri gola za preokret. Međutim, Jakšić je iznudio peterac, a za izjednačenje na kraju četvrtine pogodio je Radomir Drašović.

Sa Grcima u polufinalu

Vaterpolisti Grčke prvi su izborili polufinale Svetskog prvenstva. Oni su u dramatičnom četvrtfinalu savladali Crnu Goru sa 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2) i naši su naredni rivali.

Dramatično je bilo u nastavku, u korak su se pratile reprezentacije. Žaliće Srbija za propuštenim napadom sa dva igrača više i odbranjenim petercem u samoj završnici. Na poluvremenu je rezultat takođe bio izjednačen - 5:5.

Iskustvo su koristili Italijani, pa su svetski vicešampioni nešto lakše dolazili do golova. Međutim, pratili su ih Srbi - kad je bilo najpotrebnije kapitenski je igrao Jakšić, nastavio je da pogađa Strahinja Rašović. U odlučujuću deonicu ušlo se sa poravnatim rezultatom.

Zabeležio je nekoliko važnih odbrana Branislav Mitrović, imala je malo sreće srpska reprezentacija, a onda je fantastičan gol postigao Nemanja Ubović u poslednjem minutu za izjednačenje (11:11). Odbranili su se „delfini“ i odlučivali su penali i kad je bilo najpotrebnije - Srbija je bila bolja!

Ostavite komentar