Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Aleš Espargaro TRIJUMFOVAO ispred Banjaje na SPRINT trci za VN Katalonije

Iako je Banjaja poveo trku, Aleš Espargaro je u 7. krugu pretekao svetskog šampiona i došao do svog prvog trijumfa u sprintu

Izvor: K1info

02/09/2023 > 16:01

podeli vest:

MotoGP: Aleš Espargaro TRIJUMFOVAO ispred Banjaje na SPRINT trci za VN Katalonije
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira


Vozač fabričke ekipe Aprilije, Aleš Espargaro, trijumfovao je na sprint trci za VN Katalonije. On je 12 krugova na stazi dužine 4,66 km prevezao u vremenu 20:02,744.

Drugi je bio aktuelni svetski prvak Frančesko Banjaja iz Dukatija, koji je za pobednikom kasnio 1,989 sekundi, dok je treće mesto pripalo Espargarovom klupskom kolegi Maveriku Vinjalesu, čiji je zaostatak iznosio 2,040 sekundi.

Na startu trke poveo je Banjaja, a pratili su ga Aprilijini vozači Maverik Vinjales i Aleš Espargaro. U drugom krugu Aleš Espargaro uspeva da pretekne Vinjalesa i uhvati ritam Frančeska Banjaje koji ovog puta nije uspeo da pobegne pratiocima.

Četvrti krug bio je kraj trke za Pola Espargara koji se našao van staze, a u sedmom Aleš Espargaro pretiče Banjaju.

Već u sledećem krugu Španac je bio pola sekunde ispred Banjaje, da bi u desetom njegova prednost porasla na jednu sekundu.

Aleš Espargaro nije napravio prošlogodišnju grešku kada je krug pre kraja počeo da slavi misleći da se trka završila, zbog čega je izgubio drugu poziciju i trku završio kao peti.

Kao četvrti kroz cilj je prošao Bred Binder, a poene su još osvojili Horhe Martin, Migel Oliveira, Žoan Zarko, Marko Beceki i Enea Bastijanini.

Posle sprint trke Frančesko Banjaja ima 260 poena, a Horhe Martin je drugi sa 194. Marko Beceki je na trećem mestu sa 185 bodova, dok Bred Binder ima 166.

Trka za Veliku nagradu Katalonije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 11:00, Moto2 takmičari su na redu od 12:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 14:00 časova.

Ostavite komentar