Sport > Ostali sportovi

ODBOJKAŠI Srbije ESKPRESNO do četvrtfinala prvenstva EVROPE: U meču protiv ČEŠKE nije bilo GREŠKE

Momci koje sa klupe predvodi Igor Kolaković plasirali su se među osam najboljih selekcija na Starom kontinentu

Izvor: K1info

10/09/2023 > 18:00 >> 19:42

podeli vest:

ODBOJKAŠI Srbije ESKPRESNO do četvrtfinala prvenstva EVROPE: U meču protiv ČEŠKE nije bilo GREŠKE
Foto: FIVB


Odbojkaši Srbije započeli su eliminacionu fazu Evropskog prvenstva mečom osmine finala u Bariju protiv Češke, koju su ekspresno pobedili sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:21).

Orlovi su od početka nametnuli svoj ritam igre, pa se pitanje pobednika praktično nije postavljalo nijednog trenutka, čak ni kada je pri kraju drugog seta Češka izjednačila - rival nijednog trenutka nije prelazio u vođstvo, a naši reprezentativci su bili na visini zadatka kad je bilo najbitnije - u samom finišu, rešivši i taj deo meča u svoju korist. U trećem setu nije bilo veće neizvesnosti, pa je Srbija na kraju zasluženo stigla među osam najboljih selekcija u Evropi.

Rival naših odbojkaša u četvrtfinalu biće pobednik duela Poljska - Belgija.

Inače, izabranici Igora Kolakovića prvu fazu šampionata završili su na drugom mestu u grupi, iza domaćina EP Italije, koja je našem državnom timu nanela i jedini poraz do sada.

Osim meča sa "azurima", Orlovi su ostvarili pobede nad Švajcarskom, Belgijom, Estonijom i Nemačkom, što im je obezbedilo nešto lakšeg rivala u osmini finala.

Sa druge strane, Češka je u svojoj grupi, igranoj u Skoplju, bila treća - iza Poljske i Holandije, ostvarivši učinak od tri pobede i dva poraza. Uz maksimalne poraze od dve prvoplasirane reprezentacije, ostvarili su trijumfe protiv Danske, Crne Gore i Severne Makedonije, uz samo jedan izgubljen set.

To govori da Česi nisu bili rival kojeg smo smeli da potcenimo, pogotovo jer je Srbija u borbi za četvrtfinale igra bez jednog od svojih najboljih igrača - Uroša Kovačevića, koji zbog povrede nije u mogućnosti da pomogne saigračima.

 

Ostavite komentar