Sport > Ostali sportovi

Banjaja DOMINATNOM vožnjom TRIJUMFOVAO u sprintu i SMANJIO zaostatak za Martinom!

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja trijumfovao je u sprintu koji je vožen u okviru Velike nagrade Holandije

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

29/06/2024 > 18:15

podeli vest:

Banjaja DOMINATNOM vožnjom TRIJUMFOVAO u sprintu i SMANJIO zaostatak za Martinom!
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Aktuelni šampion je na „Asenu“ zabeležio drugu pobedu zaredom u sprintu i ujedno drugu ove sezone, posle vođstva od starta do cilja.

Banjaji je najbliži bio Horhe Martin na Pramak Dukatiju, dok se njima dvojici na podijumu pridružio vozač Aprilije Maverik Vinjales.

Od početka trkačkog vikenda na legendarnoj stazi italijanski motociklista je bio nezaustavljiv, a u istom stilu je nastavio i tokom sprinta. Poveo je sa pol pozicije, Martin je neko vreme uspeo da se zadrži uz njega, ali je na polovini trke razlika između njih dvojice bila preko sekunde. Od tog trenutka Banjaja je održavao prednost i u šampionskom stilu priveo trku kraju, dok borbe za preostale pozicije na podijumu nije ni bilo.

S druge strane, iza njih je bilo okršaja, iz kojih je kao pobednik izašao Enea Bastijanini na drugom Dukatiju, ispred vozača VR46 tima Fabija di Đanantonija i Breda Bindera iz KTM rejsinga. U toj borbi su učestvovali i vozač Gresinija Aleks Markes, koji je dobio kaznu dugog kruga, pa mu je dodato tri sekunde, i Aleš Espargaro na Apriliji, koji je imao jezivo izletanje u poslednjim trenucima trke. Mlađi od braće Markes je na kraju klasifikovan kao osmi, iza Fabija Kvartarara na Jamahi.

Stariji od braće Markes je imao izletanje sa staze u drugom krugu i tako ostao bez plasmana, a to mu je bio drugi pad tokom dana.

Posle takvog raspleta Martin na čelu generalnog plasmana ima 180 bodova, Banjaja je drugi sa 15 manje, dok Mark Markes na trećoj poziciji ima 136 bodova.

Ostavite komentar