Sport > Ostali sportovi

SKANDAL U SRPSKOJ REPREZENTACIJI! Sportista "zaradio" SUSPENZIJU zbog DOPINGA, nećemo ga gledati na Olimpijadi

Uroš Nikolić bio je pozitivan na doping testu

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

10/07/2024 > 15:11

podeli vest:

SKANDAL U SRPSKOJ REPREZENTACIJI! Sportista "zaradio" SUSPENZIJU zbog DOPINGA, nećemo ga gledati na Olimpijadi
Foto: Starsport


Reprezentativac Srbije u plivanju, Uroš Nikolić, zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci dobio je jednogodišnju suspenziju, saznaje Sport klub.

Nikolić je krajem marta kao član srpske štafete 4X100 slobodno bio pozitivan na doping testu u toku Svetskog prvenstva u Dohi.

U njegovom organizmu je tada utvrđeno prisustvo pseudoefedrina, za koji je Uroš tvrdio da je korsitio kao lek protiv alergije.

Foto: Starsport

 

Srpski plivač je uložio žalbu Svetskoj antidoping agenciji koja je prihvatila da se uradi retroaktivni tue odnosno da priloži svu dokumentaciju kojom se potvrđuje da je lek koristio u medicinske svrhe, a ne kao doping. 

Kao što pravila nalažu obavljeno je saslušanje i tada je na žalost srpskog plivača žalba odbijena pa Nikolić neće moći da se bavi plivanjem od 4.jula do 3.jula 2025. godine, a ovo je potvrdila i Antidoping agencija Srbije.

Ono što je zanimljivo i nelogično jeste da se Plivački savez Srbije nijednom od otvaranja ovog slučaja nije oglasio, ali je umeo da Nikolića izostavi iz štafete u Beogradu ya štafetu 4x100 slobodno na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Umesto Nikolića plivao je Justin Cvetkov koji je sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćino osvojio evropsko zlato.

Ostavite komentar