Sport > Ostali sportovi

Ovo su BAŠ LOŠE VESTI! Povredila se IVANA ŠPANOVIĆ pred Olimpijske igre u PARIZU!

Olimpijske igre 2024 počinju 26. jula, a završavaju se 11. avgusta

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

16/07/2024 > 08:55

podeli vest:

Ovo su BAŠ LOŠE VESTI! Povredila se IVANA ŠPANOVIĆ pred Olimpijske igre u PARIZU!
Foto: Tanjug/AP


Proslavljena srpska atletičarka Ivana Španović doživela je povredu Ahilove tetive pred same Olimpijske igre 2024. 

Inače, Ivana Španović bila je 4. na atletskom mitingu u Italiji skočivši samo 6,29 metara i to joj je bila poslednja priprema za Olimpijske igre, ali od lošeg rezultata, sada ima daleko veći problem sa povredom. 

- Prekinuli smo takmičenje. Nismo želeli ništa da rizikujemo. Osetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Leva noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposlednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi - ispričao je Obradović za "Sportski žurnal" i time zabrinuo sve navijače u Srbiji.

Ivana Španović i njen trener Goran Obradović uputili su se u Rijeti gde će sa medicinskim timom pokušati da povredu drže pod kontrolom, a očekuje se da tamo ostanu sve do 1. avgusta kada se vraćaju u Novi Sad. Upravo odatle Ivana Španović će poći na Olimpijske igre u Parizu, na kojima želi zlatnu medalju, jedinu koja joj nedostaje.

- Krećemo 4. avgusta, dva dana pre kvalifikacija. Finale je 8. avgusta - objasnio je Goran Obradović koji je dugogodišnji trener naše najbolje srpske atletičarke.

Podsetimo, Olimpijske igre 2024 počinju 26. jula, a završavaju se 11. avgusta.

Ostavite komentar