Sport > Tenis

Novak pobedio i DIMITROVA I POVREDU i EUROSPORT: On je NAMERIO DA UZME TROFEJ I ništa ga neće sprečiti!

Novak Đoković pokazao protiv Bugarina Grigora Dimitrova da neće dozvoliti da mu išta stane na put

Izvor: K1info/b92.net

21/01/2023 > 10:34

podeli vest:

Novak pobedio i DIMITROVA I POVREDU i EUROSPORT: On je NAMERIO DA UZME TROFEJ I ništa ga neće sprečiti!
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Najbolji srpski teniser Novak Đoković, uprkos vidljivim problemima sa povredom zadnje lože leve noge, plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas savladao Bugarina Grigora Dimitrova 7:6 (9:7), 6:3, 6:4.

Srpski teniser je posle više od tri sata borbe ostvario 24. uzastopnu pobedu u Melburnu i povećao prednost u međusobnom skoru protiv Bugarina na 10:1.

Đokovićev naredni rival biće domaći igrač Aleks De Minor, koji je prethodno savladao Francuza Benjamina Bonzija 7:6 (7:0), 6:2, 6:1.

I to je to! 6:4 u trećem setu, Novak je u četvrtfinalu.

Ljubitelji tenisa u Srbiji nisu bili u mogućnosti da prate deo trećeg seta meča između Đokovića i Dimitrova, jer je Eurosport prekinuo prenos i prebacio se na meč između Mareja i Aguta. Stvarno skandalozan potez ove medijske kuće! Novakov meć je prebačen na Eurosport 4, da bi, verovatno posle bure na društvenim mrežama, singnal bio vraćen na prvi kanal.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Neverovatni Novak dobio je i drugi set, uprkos povredi koja očigledno muči, sa 6:3- 

Srpski navijačl u Melburnu su u potpunoj ekstazi,

 

 

Prvi set pripao je našem teniseru posle taj-breka (9:7), ali u pauzi između dva seta Novak je zatražio medicinski tajmaut.

Foto: Tanug/AP Photo/Aaron Favila

 

Pored njega su bili masažeri i fizioterapeut. Nadamo se da će sve biti kako treba, ali jasno je da Noleta muči povreda...

 

Njihov meč je počeo u 09.00 po srpskom vremenu na Rod Lejver arena, a pobeda srpskog tenisera vodi u osminu finala prvog grend slema u sezoni.

Novak je čak devet puta uspevao da pobedi bugarskog tenisera, a Dimitrov je jedini trijumf u međusobnim duelima upisao još 2013. godine, na Mastersu u Madridu.

 

 

 

Ostavite komentar