Sport > Tenis

BRAVO NATALIJA: Fantastična Srpkinja u 3. kolu VIMBLDONA, tamo je čeka - DVOSTRUKA ŠAMPIONKA

Naša teniserka je već napravila veliki podvig pošto je u 1. kolu eliminisala Karolinu Pliškovu

Izvor: K1info/kurir.rs

07/07/2023 > 14:47

podeli vest:

BRAVO NATALIJA: Fantastična Srpkinja u 3. kolu VIMBLDONA, tamo je čeka - DVOSTRUKA ŠAMPIONKA
Foto: Tanjug/Adam Davy/PA via AP


Srpska teniserka Natalija Stevanović pobedila je nemačku teniserku Tamaru Korpač u meču drugog kola Vimbldona.

Ona je slavila rezultatom 7:5, 7:5.

Naša teniserka je već napravila veliki podvig pošto je u 1. kolu eliminisala Karolinu Pliškovu. Rival u trećem kolu je nekadašnja šampionka Vimbldona - Petra Kvitova.

Posle sat i 26 minuta igre, Natalija je povela sa 1:0 u setovima. Bila je jača i od povrede koja ju je mučila, ali i rivalke koja je igrala jako dobro.

Ona je u prvom setu u jednom trenutku zatražila i pomoć doktora, uhvatila se za stomak i obavestila sudiju da joj je neophodna pomoć. Nakon što su joj lekari izmerili pritisak i ukazali pomoć, ona je nastavila meč i uspešno privela prvi set kraju.

Natalija je drugi set odlično započela i već u drugom gemu uzela brejk protivnici i povela sa 2:0. Odmah u sledećem gemu i Nemica je došla do brejka, ali je naša teniserka odmah uzvratila istom merom.

Foto: Printscreen/SK1

 

Tamara dolazi do prvog gema na svoj servis u ovom setu, i vodi sa 4:2. Mogla je Nemca potpuno da se vrati u meč, ali je Natalija odigrala sjajno na dve brejk lopte i došla do veoma važnog gema i došla do 5:2.

Ipak, naredna dva gema je izgubila pa je Korpač dolazi do izjednačenja, 5:5 u gemovima.

Srpkinja je tada zaigrala angažovanije, osvojila gem na svoj servis, a za kraj - napravila brejk na servis rivalke i zasluženo prošla u treće kolo.

 

 

Ostavite komentar