Sitno, ali moćno! VOĆE koje podmlađuje MOZAK i SRCE, ima ga na svakom koraku
Brusnice mogu igrati važnu ulogu u prevenciji demencije i smanjenju nivoa „lošeg“ holesterola
17.10.2024
VestiDa li je vaš MOZAK STARIJI OD VAS? Odgovorite na OVA PITANJA i možda se IZNENADITE
Kako razmišljate, kako se hranite i kako živite, možda je vaš mozak ostario pre vas
30.10.2023
Mozaik8 znakova koji pokazuju da ste PAMETNIJI OD VEĆINE: Proverite da li ste NATPROSEČNO INTELIGENTNI
Dobre vesti za one koji žive u neurednom prostoru, ali i za one koji su prave noćne ptice
24.09.2023
MozaikTrik za BRZO PAMĆENJE: Idealna tehnika za STUDENTE i neverovatno je koliko DOBRO RADI
Doktorka i stručnjak za učenje napravila je video sa savetima koji je postao viralan, a svi su oduševljeni
03.09.2023
MozaikNa VRH mi je jezika, ali NE MOGU da se SETIM: Stručnjaci OBJAŠNJAVAJU zašto neke stvari BOLJE, A NEKE LOŠIJE PAMTIMO
Naša čula odlično pamte, pa je ponekad dovoljan neki miris ili zvuk da nas podseti na događaj iz prošlosti
20.08.2023
MozaikRUZMARINE moj zeleni, bolje PAMTIM blago meni
Da li ste znali da se ruzmarin, osim za kićenje svatova i spremanje jela, koristi i u tradicionalnoj medicini već vekovima
27.05.2023
MozaikDa ne bude tuc-muc: Kada nešto TREBA da ZAPAMTITE, samo URADITE OVO...
Govor, zdravicu ili neke činjenice recitujte svakome ko bude bio voljan da vas sluša i pokušajte da ne ostanete bez prijatelja...
26.05.2023
MozaikDa l' sam poš'o ili doš'o? Tri načina DA POBOLJŠATE rad MOZGA
Ne možete da se setite nekog naziva, zaboravili ste da zakažete kod zubara, frizera? Vreme je za buđenje vijuga
09.03.2023
MozaikŠta je to DEČJA AMNEZIJA i zašto se NE SEĆAMO događaja PRE ČETVRTE godine
Dečja amnezija je nemogućnost pamćenja detalja i događaja koji su se desili pre naše četvrte godine
24.01.2023
MozaikGUBLJENJE SLUHA može da ima RAZORNE POSLEDICE na mozak, rizik za razvoj DEMENCIJE je ozbiljan
Sluh utiče na zdravlje mozga, a njegov gubitak povećava rizik od razvoja demencije
19.12.2022
VestiMilena beše? Ups...Milana - zašto NE PAMTIMO imena prilikom upoznavanja?
Koji faktori utiču na to da zaboravljamo imena sagovornika koje upoznajemo i zašto se prvo setimo lica, a imena ne
17.09.2022
Mozaik