TUGA! Napustio nas je jedan od najvažnijih savremenih srpskih pisaca
Napisao je poznata i velika dela poput "Senki na zidu", "Sudbina i komentari"...
04.11.2024
SudbineTONI PARSONS na Sajmu knjiga: U SRBIJI srećem NAJBOLJE čitaoce na svetu
Izazov je bio vratiti se serijalu, jer sam već napisao šest knjiga o Maksu Vulfu
23.10.2024
KnjigeNova serija na nacionalnom servisu: Priča o jugoslovenskom NOBELOVCU uskoro počinje sa emitovanjem, a EVO I KADA!
Cvetković je bez razmišljanja prihvatio ovu ulogu...
27.09.2024
Prvi RedKO JE BIO RATKO BOŽOVIĆ? Napustio nas je nagrađivani KNJIŽEVNIK i čuveni sociolog
Preminuo je u Beogradu u 90. godini
23.11.2023
SudbineKnjiževnik ERIK EMANUEL ŠMIT: Napisao sam KNJIGU O HITLERU jer me je zanimalo kako je POSTAO MONSTRUM
Autor na Sajam knjiga dolazi kao jedan od pisaca iz Francuske, zemlje počasnog gosta, gde je predstavio roman "Drugi život Adolfa H."
29.10.2023
KnjigeSve što SLAVNI PISCI dobijaju tek posle smrti, on je za ŽIVOTA: Ko je bio veliki MILORAD PAVIĆ?
U vreme globalne popularnosti krajem osamdesetih, predlagan je za Nobelovu nagradu sa raznih strana sveta, iz Evrope, SAD, Brazila
15.10.2023
KnjigeKnjiževnik ERIK VIJAR gostovao u Francuskom institutu: ISTORIJA nam pomaže da RAZJASNIMO sadašnjost
Obilazeći francuska vojna groblja iz Prvog svetskog rata, Vijar je primetio "da su grobovi isti, da su to mesta striktne jednakosti ljudi"
30.09.2023
KnjigeOdržana PROMOCIJA ROMANA "Aspirin supernova": Savremenom čoveku je lakše da ZAMISLI kraj sveta, nego KRAJ KAPITALIZMA
Muharem Bazdulj je rekao da je roman Nenada Džonija Rackovića klasična distopija i da neki čudan način podseća na "Put" Kormaka Mekartija
25.08.2023
KnjigeZORAN ŽIVKOVIĆ ovogodišnji dobitnik NAGRADE "Ramonda serbika"
Priznanje po 28. put dodeljuje Međunarodna književna kolonija "Sićevo", koja se održava od 1991. godine
19.08.2023
KnjigePredsednik i premijerka uputili saučešće povodom smrti Davida Albaharija
Književnik je preminuo posle duže bolesti u Beogradu u 76. godini
30.07.2023
SudbineKnjiževnik BERNHARD ŠLINK na festivalu "Krokodil": Kejt Vinslet je bila MOJ IZBOR za film "Čitač"
Kejt je osvojila Oskara na osnovu mog romana, a ja sam nju "iskoristio" jer je učinila moju knjigu još popularnijom, duhovito je rekao Šlink
18.06.2023
KnjigePreminuo crnogorski književnik Novak Kilibarda
Autor je velikog broja romana i knjiga pripovedaka
24.05.2023
SudbineUpečatljive reči Ljubivoja Ršumovića: Dajte UČITELJIMA i NASTAVNICIMA status službenog lica
Ako naučimo decu da rade, da se igraju, da se vole, biće dobri u svakom smislu kao ljudi, to je model po kome se formira lik naroda
21.05.2023
KnjigePREVODI KNJIGA Milorada PAVIĆA se pojavili u Rumuniji i Kini
Šangajski izdavač je sada štampao Pavićevu knjigu "Šešir od riblje kože"
17.05.2023
KnjigePreminuo nagrađivani američki pisac Rasel Benks
Benks, profesor emeritus na Univerzitetu Prinston, umro je od raka u subotu u severnom delu Njujorka
09.01.2023
KnjigePreminuo akademik MILOVAN MIĆA DANOJLIĆ: Veliki gubitak za srpsku književnost
Danojlić je preminuo u Francuskoj, posle kraće bolesti
23.11.2022
SudbineOd otpadnika do pobednika: DRAGOSLAV MIHAILOVIĆ danas slavi 92. rođendan
Ivo Andrić je za Dragoslava Mihailovića rekao da je njegovim pojavljivanjem konačno našao pisca za sebe
17.11.2022
Srbija