Showbizz > Prvi Red

Nova serija na nacionalnom servisu: Priča o jugoslovenskom NOBELOVCU uskoro počinje sa emitovanjem, a EVO I KADA!

Cvetković je bez razmišljanja prihvatio ovu ulogu...

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

26/09/2024 > 23:00

podeli vest:

Nova serija na nacionalnom servisu: Priča o jugoslovenskom NOBELOVCU uskoro počinje sa emitovanjem, a EVO I KADA!
Nobelovac pemijera - Foto: ATA Images


Petog oktobra na nacionalnom servisu sa emitovanjem će početi nova serija Nobelovac, koja prati život jugoslovenskog književnika Ive Andrića. Tim povodom sinoć je bila organizovana premijerna projekcija serije u MTS dvorani, na kojoj su se našla neka od veoma poznatih imena domaće kinematografije.

Neki od od krucijalnih momenata života Ive Andrića pretočeni su u 8 epizoda. Stvaralački tim ove serije, u koji ubrajamo i glavnog glumca Tihomira Stanića, u tih 8 epizoda spojio je 1961. godinu i odlazak Ive Andrića u Stokholm na dodelu Nobelove nagrade, a paralelno sa tim i Andrićevo detinjstvo, diplomatiju, književna dela, kao i ljude iz njegovog života. 

Foto: ATA Images

 


Na događaju pojavio se glumac Svetozar Cvetković, koji u ovoj seriji tumači ulogu Aleksandra Vuča.

- Aleksandar Vučo je bio kum Ive Andrića i imao je značaj u njegovom životu, za koji se malo zna, a to je Tihomir Stanić delimično otkrio kroz ovu priču - rekao je glumac opisujući svoju ulogu ističući da nije ni čitao scenario pre nego što je prihvatio tu ulogu, zbog povezanosti sa Tihomirom Stanićem i međusobnog poverenja koje imaju.

Cvetković ovom prilikom nije želeo da otkrije svoje producentske projekte, ali je rekao nešto više o predstavi "Kako sam naučila da vozim": 

- Predstava nastavlja da se igra. Imamo jednu malo veću turneju po regionu u narednih mesec ipo dana.

Foto: ATA Images

 

Dok iščekujete priču o jugoslovenskom Nobelovcu, koja će se prikazivati na RTS-u od 5. oktobra, pratite Prvi red za sva aktuelna dešavanja sa javne scene.

Ostavite komentar