Vesti > Beograd

Nijedan KAMION nije ostao u GARAŽI ili MAGACINU: Dok traju PADAVINE sve raspoložive EKIPE biće na TERENU

Izvor: K1info/Tanjug

04/04/2023 > 17:19

podeli vest:

Nijedan KAMION nije ostao u GARAŽI ili MAGACINU: Dok traju PADAVINE sve raspoložive EKIPE biće na TERENU
Foto: Tanjug/Hina/Žaklina Jurić


Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda izjavio je da će dok traju padavine sve raspoložive ekipe biti na terenu i da će se koristiti maksimalni kapaciteti kojima grad raspolaže, a da je problema u saobraćaju bilo, jer svi kapaciteti nisu mogli da budu angažovani na čišćenju zbog sezone građevinskih radova.

On je rekao da je grad uradio najbolje što je mogao i da je dao svoj maksimum u čišćenju snega, te da nijedan kamion nije ostao u garaži ili magacinu.

- Ako građani nisu znali, ne postoje kamioni koji samo uklanjaju sneg već su to kamioni koji se koriste i za asfaltiranje i druge radove koji se sprovode u gradu. Jedino što se u toku pauze u građevinskoj sezoni tj. u toku zime na njih stavljaju čistači i oni se koriste zimi za uklanjanje snega - rekao je Šapić.

Dodao je da su pre oko mesec dana počeli da se izvode radovi na više od sto ulica, na čemu je angažovan veliki broj kamiona, koji su u zimskom periodu namenjeni čišćenju snega.

- U nedelju kad smo dobili informaciju da može pasti sneg mi smo polovinu tih naših kapaciteta, mislim da je 85 kamiona maksimum plus 17 multikarova, u tri dana namontirali i spremili za ulice i izašli jutros. Nismo mogli sve da ih povučemo, jer će sneg stati za dan ili dva, a onda bi produžili gradilišta da rade za 15 dana - rekao je Šapić.

On je rekao i da je u Beogradu u poslednjih deset godina prosek snežnih padavina desetak dana godišnje i da je logično da gradske uprave nisu želele da kupuju 300-400 kamiona i da bi sutra "neko pitao zašto ti kamioni stoje u garaži".

- Stvar je odluke da li treba kupiti još 200 kamiona, to košta nekoliko miliona ili desetina miliona evra, ali je pitanje da li u klimi koju mi imamo, gde su poslednje ozbiljne padavine bile 2011. godine, to racionalno i mudro - rekao je Šapić

 

 

Ostavite komentar