Vesti > Beograd

Večeras VELIKA akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda: Ekipe će biti na 30 lokacija

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

14/06/2024 > 19:00

podeli vest:

Večeras VELIKA akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda: Ekipe će biti na 30 lokacija
Foto: Shutterstock


Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd će tokom večeri sa 30 vozila sprovesti jednu od najopsežnijih akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda, uređajima sa zemlje i vode na 30 lokacija.

Kako je za Tanjug rekla doktorka veterinarske medicine Dubravka Planinac iz Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine "Gradske čistoće" preparati koji se koriste registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, i bezbedni su za zdravlje ljudi i životinja. 

Suzbijanje će trajati od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni potez od Bele stene ka Sportskom centru 25. maj, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, naselja SAJ, 13. maj, Goveđi brod, Centralno groblje, SP "Jajinci", Rakovica selo, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje.

Suzbijanje komaraca vršiće se i u Mirijevu, Karaburmi Ćalije, Zelenom brdu, Lionu, Olimpu, Vukovom spomeniku, Konjarniku, Botaničkoj bašti, Profesorskoj koloniji, Hadžipopovcu, Malom Leskovcu, Višnjici, Zvezdari kod Novog groblja, Višnjičkoj banji, Velikom Mokrom Lugu, Konjarniku, Malom Mokrom Lugu i Staroj Karaburmi.

Iz Gradske čistoće apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

- Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11011, radnim danima od sedam do 22 sata, i subotom od osam do 14 sati - rekla je Planinac. 

 

Ostavite komentar