Vesti > Beograd

BEOGRAD KAKAV SE RETKO VIĐA! Kada ste poslednji put vozili OVAKO "PRAZNIM" gradom? (FOTO)

Prometni mostovi i ulice sada su prilika da se saobraća bez napetosti i stresa od gužvi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/07/2024 > 09:18

podeli vest:

BEOGRAD KAKAV SE RETKO VIĐA! Kada ste poslednji put vozili OVAKO "PRAZNIM" gradom? (FOTO)
Prazan Beograd na kamerama - Foto: Naxi kamere screenshot


Sezona godišnjih odmora u Beogradu definitivno je u punom zamahu, što se jasno vidi po jutarnjem saobraćaju u gradu, kada bi trebalo da bude pravi špic.

Dani jula su početak tišine na puteva koje su tokom godine često bile zakrčene i prepune. Neki od najprometnijih mostova, na kojima su se često formirali dugi zastoji i gužve, sada su gotovo poluprazni, a saobraćaj teče kao podmazan.

Gledajući na primeru mosta Gazela, nekadašnje epicentrale saobraćajnih zastoja, primećuje se značajan pad u gužvama. Isto važi i za Autokomandu i Takovsku ulicu, gde je obično bilo vrlo živo i dinamično u saobraćaju.

Ovaj preokret je posledica masovnog odlaska Beograđana na zasluženi godišnji odmor. Grad je u ovom periodu donekle prazan za saobraćaj, što je retkost.

Vozači koji su ostali u gradu sada imaju privilegiju lakšeg kretanja i manjih frustracija na putu do posla ili drugih obaveza.

Stanje na graničnim prelazima 

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se jutros zadržavaju 70 minuta na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz Srbije, kao i na izlazu iz zemlje na prelazu Preševo, gde se čeka 20 minuta.

Na ostalim putničkim terminalima graničnih prelaza Srbije nema dužih zadržavanja.

Kamioni najduže čekaju na prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, i to dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ostavite komentar