Vesti > Društvo

Dačić na manifestaciji Karavan BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA u Sokobanji: "Važno da svi UČESNICI budu ODGOVORNI" (FOTO)

On je naveo da je najveći broj smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama mogao biti izbegnut, ocenjujući da je to odgovornost celog društva

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

29/07/2024 > 22:43

podeli vest:

Dačić na manifestaciji Karavan BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA u Sokobanji: "Važno da svi UČESNICI budu ODGOVORNI" (FOTO)
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPBULIKE SRBIJE/bs


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je da je važno da svi učesnici u saobraćaju znaju pravila i da budu svesni odgovornosti koju nosi vožnja na putu, kako bi se smanjili rizici od nesreća.

Dačić je na manifestaciji Karavan bezbednosti saobraćaja u Sokobanji, rekao da se iz tih razloga sprovode edukativne kampanje o bezbednosti u saobraćaju na svim nivoima - od škola, preko medija, pa do javnih kampanja.

- Zato ovaj Karavan bezbednosti saobraćaja putuje od grada do grada i svi učesnici ove kampanje daju sve od sebe da doprinesu podizanju svesti ljudi o određenim temama, kao što su pravila i odgovornost u saobraćaju. Trude se da motivišu ljude da razmisle o svom ponašanju i da preduzmu odgovorne korake - rekao je ministar, a saopštilo resorno ministarstvo.

Dačić je naveo da je najveći broj smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama mogao biti izbegnut, ocenjujući da je to odgovornost celog društva.

- Kad to kažem, mislim na sve građane koji na bilo koji način učestvuju u saobraćaju. Samo sekund nepažnje i odsustva koncentracije može dovesti do fatalnog ishoda. Dok smo za volanom, ništa drugo ne sme da bude važnije. Ako se i javi neki problem koji može da vas dekoncentriše, stanite na prvom mestu koje je bezbedno za zaustavljanje, rešite ono što vas remeti i onda nastavite put tako da ne ugrozite ni sebe ni druge - napomenuo je ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, saobraćajna policija ima važnu ulogu na srpskim putevima, kontinuirano prati frekvenciju saobraćaja - kako bi reagovala na potencijalne probleme i rizike na putu.

- Represivne mere, svakako, imaju određeni efekat u smanjenju broja prekršaja i povećanju svesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju. Međutim, da bi takve mere bile efikasnije, važno je da se kombinuju sa preventivnim aktivnostima, edukacijom, promocijom bezbednosti u saobraćaju i promenom svesti vozača o važnosti pridržavanja saobraćajnih pravila - rekao je Dačić.

Ministar je ukazao da je u Sokobanji, i u Zaječarskom okrugu, tokom cele godine pojačan intenzitet saobraćaja i poručio svim građanima da budu oprezni i da poštuju sva saobraćajna pravila i propise.

Dačić je tom prilikom obišao i pripadnike Policijske stanice Sokobanja i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u tom mestu, te naveo da će MUP nastaviti da ulaže u bolje uslove rada svih pripadnika ministarstva kako bi još efikasnije izvršavali svakodnevne zadatke.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar