Vesti > Hronika

JEZIVE PRETNJE SRBIMA NA KiM! Na kući porodice Đurković ispisali "UČK" i ime UBICE NAŠEG POLICAJCA (FOTO)

Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je, kako je navela Kancelarija za KiM, nedavno izvršio krvavi pir u Loznici

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/07/2024 > 13:26

podeli vest:

JEZIVE PRETNJE SRBIMA NA KiM! Na kući porodice Đurković ispisali "UČK" i ime UBICE NAŠEG POLICAJCA (FOTO)
Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM


Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je, kako je navela Kancelarija za KiM, nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini.

- I ovaj primer pokazuje da albanski ekstremisti na prostoru KiM otvoreno slave zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM - istaknuto je u saopštenju.

Prema navodima Kancelarije za KiM, jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.

- Očekujemo da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostavite komentar