Vesti > Hronika

ŠIFRA SMRTI - 637! KAKO JE DEČAK UBICA došao do PIŠTOLJA iz kojeg je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"

U sudnici Specijalnog suda u Beogradu Kosta je priznao da je kobnog dana u školu krenuo "sa metkom u cevi"

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Mina Duduković

11/10/2024 > 15:01

podeli vest:

ŠIFRA SMRTI - 637! KAKO JE DEČAK UBICA došao do PIŠTOLJA iz kojeg je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar"
Foto: K1info/MUP RS/shutterstock


Kosta Kecmanović 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na beogradskom Vračaru počinio je masakr u kom je ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole, a u iskazu je u postupku protiv njegovih roditelja Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović detaljno je opisao pripreme za masakr.

U sudnici Specijalnog suda u Beogradu Kosta je priznao da je kobnog dana u školu krenuo "sa metkom u cevi".

- Kada sam krenuo od kuće, šaržeri su bili u oba pištolja. Zbrojevka je bila repetirana i metak je bio u cevi. Prethodno sam napunio okvire. Imao sam 92 metka u šest okvira i sve sam planirao da ih iskoristim - rekao je Kosta Kecmanović u jezivom priznanju, piše Republika.

Dečak je, prema sopstvenom priznanju, znao da je šifra 634, ali je ona, po svemu sudeći, bila promenjena u međuvremenu na 637.

Treći broj je sam, kako je rekao, otkrio na pokretnom točkiću. Da li mu je prethodno otac sam rekao šifru ili je Kosta video i zapamtio kad je otac uzimao oružje pre nego što su kretali u streljanu, zasad može samo da se nagađa. Jasno je jedino da je to bila kombinacija koja mu je omogućila da dođe do oružja posle čega je ubio deset osoba.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, kao i da nije adekvatno držao oružje u kući, dok je protiv Miljane Kecmanović podignuta optužnica jer je na čauri koja je pronađena u kabinetu istorije nađen njen DNK.

Foto: Tanjug printscreen

 

Postupak u kome će svedočiti Kosta Kecmanović, osum njegovih roditelja, vodi se i protiv instruktora u streljani "Partizan praktikal šuting" Nemanje Marinkovića, koji je Kostu naučio da puca. On se tereti za lažno svedočenje.

Ratko Ivanović vlasnik streljane u kojoj je Kosta učio da puca, a u kojoj je Marinković radio kao instruktor, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kog ga je sud oglasio krivim za krivično delo davanje lažnog iskaza i osudio na kaznu kućnog zatvora od šest meseci.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar