Vesti > Hronika

Evo šta danas čeka DEČAKA UBICU: Ovo MIŠLJENJE je ključno, ročište zatvoreno za javnost, a poznati su ovi DETALJI

Veštaci Ana Najm i Milena Stanković su veštačile članove porodice ubijenih i one će na današnjem suđenju da iznesu svoj nalaz i mišljenje

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/10/2024 > 10:06

podeli vest:

Evo šta danas čeka DEČAKA UBICU: Ovo MIŠLJENJE je ključno, ročište zatvoreno za javnost, a poznati su ovi DETALJI
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg


Viši sud u Beogradu zatvorio je za javnost današnje ročište u parničnom postupku po tužbi 27 članova porodica ubijenih u OŠ Vladislav Ribnikar, a protiv roditelja i dečaka koji je počinio masovno ubistvo.

Sudija je na predlog punomoćnika tužilaca, odnosno članova porodica ubijenih, zatvorila današnje suđenje za javnost zbog zaštite podataka o zdravstvenom stanju oštećenih. 

Veštaci Ana Najm i Milena Stanković su veštačile članove porodice ubijenih i one će na današnjem suđenju da iznesu svoj nalaz i mišljenje.

Pre toga sudski veštak Aneta Lakić, inače član komisije koja je veštačila maloletnog izvršioca ubistva Kostu Kecmanovića, navela je da su oni nalaz doneli na osnovu medicinske dokumentacije i na osnovu višečasovnog razgovora koji su vodili sa njim tokom četiri dana. 

Foto: Tanjug printscreen

 

Sudija je Lakić naložila da u roku od 15 dana iscitira sadržinu pisane dokumentacije na osnovu koje su uradili veštačenje, jer, kako je sudija navela, u nalazu i mišljenju nije vidljiva ta dokumentacija.

Lakić je veštačila sposobnost za rasuđivanje i uračunljivost dečaka u trenutku masovnog ubistva, ali ona nije rekla ishod veštačenja, odnosno da li je bio uračunljiv u tom trenutku ili ne. 

Ona je navela i da su tokom veštačenja imali uvid u psihijatrijski izveštaj od 3. maja 2023. godine kada je zločin počinjen, a kada je dečak smešten u psihijatrijsku ustanovu. 

Foto: ATA Images

 

Ovu tužbu podnelo je 27 članova porodica ubijenih protiv dečaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio. 

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dečaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima, te je neizvesno da li će ona danas prisustvovati suđenju. 

Pored parničnih postoji i krivični postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su, kako saznajemo, i otac i majka negirali krivicu. 

Dečak Kosta Kecmanović koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

On ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO: 


 

Ostavite komentar