Vesti > Politika

UPOZORENJE na TERORISTIČKI NAPAD! Američke baze u Evropi u VISOKOJ PRIPRAVNOSTI, evo šta to tačno znači

Postoje verodostojni obaveštajni podaci o mogućim nemirima, izveštava CNN

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Milica Tošić

01/07/2024 > 09:56

podeli vest:

UPOZORENJE na TERORISTIČKI NAPAD! Američke baze u Evropi u VISOKOJ PRIPRAVNOSTI, evo šta to tačno znači
Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg


Američke vojne baze širom Evrope, uključujući Nemačku, tokom vikenda stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog mogućeg terorističkog napada.

Američka televizija CNN izvestila je da je Pentagon proglasio drugu najviši nivo sigurnosti u američkim bazama, pozivajući se na dva neimenovana vladina funkcionera . Taj nivo sigurnosti, poznata kao Force Protection Charlie, primenjuje se kada Pentagon primi verodostojne obaveštajne podatke o potencijalnom terorističkom napadu.

- Postoje verodostojni obaveštajni podaci koji upućuju na napad na američke baze tokom sledećih nedelju dana - prenela je američka televizija Fox News izjavu funkcionera. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

"Često preduzimamo dodatne korake da bismo obezbedili sigurnost"

Priroda navodne pretnje ostala je nejasna. Funkcioner kojeg je citirao Fox News rekao je da se to ne odnosi na parlamentarne izbore u Francuskoj. 

Zapovedništvo Sjedinjenih Američkih Država za Evropu (EUCOM) u Stuttgartu odbilo je komentarisati posebne mere zaštite koje su preduzele oružane snage na upit CNN-a. Međutim, PR je izjavio da EUCOM redovno proverava "razne činioce koji utiču na sigurnost američke vojne zajednice u inostrantvu".

- Kao deo tog napora, često preduzimamo dodatne korake kako bismo obezbediti sigurnost pripadnika naših oružanih snaga - dodao je PR ne dajući dodatne pojedinosti.

Ostavite komentar