Vesti > Politika

Aleksandar Vučić se sastao sa Volodimirom Zelenskim: Ovo su teme razgovora dvojice lidera! (VIDEO)

Predsednik Srbije osvrnuo se i na oštar govor lidera Ukrajine

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

18/07/2024 > 16:19

podeli vest:

Aleksandar Vučić se sastao sa Volodimirom Zelenskim: Ovo su teme razgovora dvojice lidera! (VIDEO)
Foto: instagram buducnostsrbijeav screenshot


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Ujedinjenom kraljevstvu o predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o bilateralnim pitanjima i geopolitičkoj situaciji.

"Dobar sastanak sa predsednikom Volodimirom Zelenskim o svim izazovima i važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za  Evropu i svet", napisao je Vučićć na instagram nalogu..

On je dodao da je tokom susreta naglasio važnost obnavljanja mira i stabilnosti na celom evropskom kontinentu i ponovio da se do toga može doći samo kroz dijalog i politička rešenja.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas i o govoru Zelenskog protiv mađarskog premijera Viktora Orbana.

- Nije fer da ja govorim o svemu, ali da, bio je (Zelenski) vrlo oštar govor protiv Viktora Orbana, koji nije imao priliku u tom trenutku da govori. I ono što smo mogli da čujemo od gospođe (danska premijerka Mete) Frederiksen i od britanskog premijera bilo je - Ukrajina mora da pobedi, Ukrajina mora da pobedi, Ukrajina mora da pobedi. Bar u tom prvom delu nije moglo da se čuje neko mišljenje kako i na koji način da se dođe do dijaloga i rešenja problema - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar