Vesti > Politika

VUČIĆ o zabrinjavajućoj SITUACIJI NA KIM: U naredna 72 sata objaviću naše zahteve zbog brutalnog napada na Srbe!

Imali smo dvosatne razgovore najpre sa Lajčakom, zatim i sa amerilkim ambasadorom Hilom, rekao je predsednik Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/09/2024 > 12:53

podeli vest:

VUČIĆ o zabrinjavajućoj SITUACIJI NA KIM: U naredna 72 sata objaviću naše zahteve zbog brutalnog napada na Srbe!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon odvojenih sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Kristoferom Hilom, da će se u naredna 72 sata obratiti javnosti povodom onoga što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu KiM.

- I šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila i šta Srbija traži i šta će Srbija da učini", rekao je Vučić.

Istakao je da je za očekivati da sa dalekosežnim i važnim predlozima izađemo pred Skupštinu Srbije tokom oktobra.
"Imaćemo mnogo bitnih sastanaka i moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu i tražimo saveznike. Radićemo sve što je moguće
- naveo je Vučić.

On je rekao i o čemu je razgovarao sa Lajčakom i Hilom. 

- Imali smo dvosatne razgovore najpre sa Lajčakom, zatim i sa amerilkim ambasadorom Hilom. U narednih 72 sata ćemo se obratiti javnosti. Govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvo pre svega na severu KiM. Šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila, šta je to što Srbija traži i što će Srbija da učini - rekao je Vučić, i dodao: 

- Za očekivati je da sa dalekosežnim predlozima izađemo i pred Narodnu skupštinu tokom oktobra meseca. Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Radićemo na tom planu i po tom pitanju sve što je moguće - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Ostavite komentar