Vesti > Politika

Vučić: NEĆE ME POBEDITI oni koji su NAJGORI u ovoj zemlji!

Priču Dragana Đilasa slušamo 12 godina i svaki put je ista

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

03/10/2024 > 16:16

podeli vest:

Vučić: NEĆE ME POBEDITI oni koji su NAJGORI u ovoj zemlji!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom izjave Dragana Đilasa da će opozicija "pobediti Vučića bez pomochi spolja", da u Srbiji ne mogu da pobede oni koji su najgori u zemlji.

Đilas je izjavio ranije u intervjuu za nedeljnik Radar da će Vučić biti  pobeđen bez pomoći bilo koga "spolja" i dodao da aktuelna vlast, kako je rekao, trenutno ima oko 47 odsto glasova i podrške birača.

Vučić je rekao da to sluša već 12 godina.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

 

- Neće me pobediti, to sam vam rekao još pre 10 godina. Sam ću da odem, a nadam se da neće moći da pobede oni koji su najgori u ovoj zemlji, kao ni one koje mislim da podržim i kojima mislim da pomognem na predstojećim izborima. Živi bili, pa videli - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska završnih radova na Železničkoj stanici Subotica.

Predsednik je naglasio da je do sada on svaki put bio u pravu. 

- Bar je 10:0 po tom pitanju, a videćemo da li će biti 10 :1 ili 11:0, verujte pobedniku na reč - poručio je Vučić.

Sukoba nema, iako ih Kurti provocira

Predsednik Srbije dotakao se danas i provokacija, koje su sve učestalije na KiM, od strane Aljbina Kurtija.

- Ja ne vidim nikakve sukobe, iako ih Aljbin Kurti provocira svakog dana. Mi moramo da snažimo, da idemo napred,  da guramo stvari napred, da čuvamo svoj narod, da se borimo za njegove interese, za našu državu na Kosovu i Metohiji, za naš narod na svakom mestu.  Ali svako ima pravo da misli šta želi - rekao je Vučić novinarima na pitanje da prokomentariše izjavu italijanskog ministra odbrane Gvida Krozeta da je, pored sukoba na Bliskom istoku, u strahu i od kosovske krize. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Rat je poslednja stvar koja bi trebalo da nam se dogodi i nadam se da nam se nikad neće dogoditi - rekao je Vučić.

Razgovor najbolji način rešavanja problema

Osvrnuo se predsednik Srbije i na proteste poljoprivrednika i prosvetara.

Istakao je da je razgovor najbolje rešenje kada postoji neko nezadovoljstvo i da je njegova filozofija da nikada neće da trpi grupe za pritisak, te da se nada da će i prosvetari i poljoprivrednici koji su ovih dana protestovali na kraju biti suštinski zadovoljni.

Đorđa Meloni u Srbiji 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da  će u naredna tri, četiri meseca u posetu Srbiji doći italijanska premijerka Đorđa Meloni i da će tom posetom bilateralni odnosi dve zemlje biti podignuti na još viši nivo.

Foto: Tanjug/AP

 

Vučić je, obilazeći završne radove na obnovi zgrade železničke stanice u Subotici, rekao da će Italija biti zvanični partner Sajma turizma, te da će tim povodom biti dosta poseta italijanskih zvaničnika.

- Pre dolaska Meloni ćemo imati još važnih sastanaka sa Italijanima, tako da ćemo našu bilateralnu saradnju podići za još jedan stepenik - naveo je  Vučić.

- Pričao sam prethodnih dana sa premijerom Vučevićem i drugim ljudima iz Vlade Srbije. Mi dajemo nenormalno mnogo novaca za poljoprivredu, dajemo tri puta više nego što je to bilo pre 10 godina i to mereno u evrima, a ne u dinarima - rekao je Vučić posle obilaska završnih radova na staničnoj železničkoj zgradi u Subotici, odgovarajući na pitanje novinara o protestu poljoprivrednika.

Dodao je da je ranije govoreno da bi bilo dobro da dođemo do pet odsto budžeta uloženog u poljoprivredu, a sada smo došli do 7,3 odsto i ukazao da su izdvajanja sve veća, ali da mere nisu dobro targetirane, jer se, kako je rekao, sve daje u ratarstvo, a manje ide za stočarstvo i ono što nam više donosi, a to je voćarstvo i povrtarstvo. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

- I ono što stvarno ne može da se podnese, što nije fer prema državi, to je da ko god štrajkuje uvek su svi na njegovoj strani i kažu 'dajte', a pritom nemoj slučajno da si to oduzeo od mene. Pa od nekog moram da oduzmem ako ćemo to da damo -  istakao je Vučić.

Ocenio je da se oni koji kritikuju državu i njena davanja iz budžeta ne razumeju u poreze ni u budžet, ni u to čime država može ili ne može da raspolaže.

Vučić je rekao da je država kod prosvetara napravila grešku i dodao da povećanje od 12 odsto jeste veliko, ali da "vlast mora da se pravda kao da smanjuje plate", pri čemu se sve događa u situaciji kada je godišnja inflacija 4,2 odsto.

- Siguran sam da će poljoprivrednici biti zadovoljni, kao i prosvetni radnici. To su korektni, pošteni, odgovorni ljudi.  Ali ja samo molim ljude u Srbiji da se ne ponašaju kao grupe za pritisak. To, kao izašli smo na ulice, nateraćemo ih da prihvate. Nećete.  Bolje ćete to razgovorom da rešite. I svaki problem ćete lakše i bolje da rešavate razgovorom.  Svima to kažem, idite, razgovarajte do iznemoglosti - naglasio je predsednik.

Navodeći kolike su 2012. godine bile plate nastavnika i, sa druge strane, učitelja i  razrednih starešina bez dodataka, rekao je da su jedne bile 41.000, a druge 43.000 dinara, a da će sada biti 98.000, odnosno 104.000 dinara.

Ukazao je i da su u prethodnih 12 godina plate rasle za 218 odsto, a da je inflacija iznosila 82 odsto.

- Pogledajte kolika je to ogromna razlika u rastu plata i nivou raste inflacije, koliko je suštinski rastao životni standard i to zahvaljujući dobroj politici Vlade i države. Samo što to niko neće da prizna, jer uvek je lakše nešto negativno da se kaže - rekao je Vučić.

Ponovio je da je on uvek za razgovore i da nikada nije niti će donositi odluke pod pritiscima sa ulice.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar