Slobodno vreme > Posna jela

ČUŠPAJZ SA KROMPIROM I KNEDLICAMA Starinsko, posno jelo na kašiku koje greje i dušu i stomak!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

31/03/2025 > 07:21

podeli vest:

ČUŠPAJZ SA KROMPIROM I KNEDLICAMA Starinsko, posno jelo na kašiku koje greje i dušu i stomak!
Foto: Jelena Petrović


Kad zadrma prolećni vetar, a telo traži nešto toplo i lagano – nema boljeg izbora od finog čušpajza na kašiku. Ova verzija sa prazilukom, povrćem i domaćim knedlicama nije samo posna, već i prava mala uteha iz šerpe. Spremna za manje od sat vremena, bez puno muke – idealna je za porodični ručak uz parče hleba i osmeh.

Jelena Petrović

Potrebno je:
1 praziluk
2 šargarepe
1 tikvica
1/2 celera
2 veća krompira
1/2 korena celera
1 paradajz ili 100 ml  iz flaše
1 kašičica griza
1 kašičica brašna
malopraška za peciva
suvi začin
ml paprika
ml biber
peršunov list
ulje

Priprema
Izdinstati praziluk šargarepu  celer i tikvicu na kockice. Kad omekani ubaciti ml papriku i krompir na kocke. Naliti vodom i dodati paradajz na kockice ili iz flaše. Kuvati oko 30 minuta. U činijicu staviti brašno, griz malo ulja i prašak za pecivo vrlo malo. Sipati malo vode da bude gusto i kašičicom vaditi knedlice i lagano spuštati u čušpajz. Dodati suvi začin i kuvati na tihoj vatriu minut dva, posuti seckanim peršunom i poklopiti.

Kako se pravi ovo jelo pogledajte u videu prilogu:

Ostavite komentar