Vesti > Politika

Predsednik Vučić iz Tivta: Ostaviću Mila Đukanovića u PROŠLOSTI, njemu je Srbija glavna tema!

On je razgovarao sa liderima iz regiona

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

08/10/2024 > 16:10

podeli vest:

Predsednik Vučić iz Tivta: Ostaviću Mila Đukanovića u PROŠLOSTI, njemu je Srbija glavna tema!
Foto: Printscreen Tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas iz Hamburga u Tivat.

On učestvuje na samitu Brdo-Brioni sa liderima iz regiona.

Predsednik je ranije najavio da će političari iz Crne Gore danas dobiti adekvatnu reakciju na napade koje su imali prema Srbiji.

Predsednik se obratio iz Crne Gore.

- Ja ću ovoga puta Mila Đukanovića ostaviti u prošlosti. Srbija im je glavna tema, to govori o nečemu drugom, o nedostatklu sopstvenih tema, o tome kako neki misle da je uvek dovoljan razlog napasti predsednika Srbije a da on može da ostane na vlasti. Sada hoću da mu postavim pitanje, a šta je to Srbija učinila protiv Crne Gore? 

Predsednik je istakao da činjenice ne mogu da se menjaju.

- Možete protiv mene da vodite hajku koliko hoćete, ali činjenice ne možete da promenite. Hoću da vas obavestim da ću uskoro posetiti Srbe u Crnoj Gori. Mi, nemoj da ste nestrpljivi, ćemo da nastavimo da gradimo dobre odnose, ali u tim dobrim odnosima mi nećemo da budemo džak za udaranje. Džak koji možete da lupate kako vam padne na pamet i da mislite da smo neko ko se uplašio vaših laži. Šta ja tu da radim, to je moj odgovor medijima koji su se time bavili, a uvažiću molbu predsednika Crne Gore pa ću ove prošle političare ostaviti u prošlosti - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Printscreen Tanjug

 

Predsednik na pitanje o mešanju u izbore u Crnoj Gori

Vučić kaže da nije imao pojma ni ko učestvuje na izborima u Crnoj Gori, i da su mu Mandić i Knežević prijatelji.

- Čak se ni u beogradskim medijima nije time bavio. A beogradski izbori su u Crnoj Gori izgledali tako što je bilo na desetine prljavština protiv SNS u crnogorskim medijima. I svaki put kad kažete da se neko upliće, ustvari vi to radite. Nas ne zanimaju lokalni izbori u Crnoj Gori, nas samo zanima da imamo poštovanje kakvo vi imate kod nas - naglasio je on.

Foto: Printscreen Tanjug

 

Ističe da je Srbija samostalna zemlja, kojoj niko ne može mejlom da diriguje kako će da glasa i za šta će da glasa.

- Kažete da se mešam i pretim time što kažem da ne znate da sklopite koaliciju. Pa čitam vaše novine. Na celoj strani ili dve je bio tekst protiv mene, uz mnogo laži. Od toga kako nam je nastajala partija. Pa zar vas malo nije stid zbog toga - pitao je Vučić.

Vučić o Svetozaru Maroviću i izbornom turizmu

Na pitanje da li će Svetozar Marović na kraju ostati u Crnoj Gori, Vučić kaže da ne razume deo pitanja oko državljanstva.

- Državljanstvo Srbije je divna stvar, i lepa stvar. Nekima smeta što Srbi iz regiona žele da imaju državljanstvo Srbije. To se dogovorite sami sa sobom, ne smeta vam ni američko, ni albansko državljanstvo. A što se tiče izbornog turizma, lep vam je turizam, kažete pišu to u BiH. Piše i na tarabi, pa se niko ne zaleće. To stalno govore u BiH, posebno za Srebrenicu, pa svaki put ubedljivo izgube. Mnogo turista mi Srbi imamo, samo kod vas nema turista. Hoćete da vam kažem ko je došao iz Bruklina da glasa za nezavisnost. Iljma Prekazi, nikada nije videla Crnu Goru, a došla da glasa za nezavisnost. A smetaju vam Srbi sa srpskim državljanstvom. Jeste li mislili da ćete da me uplašite. Pa ja to trpim svaki dan, ja imam ceo NATO nad glavom, menjam im rezolucije, a mislite da se vas plašim - naglasio je on.

Foto: Printscreen Tanjug

 

Vučić je zamolio da nam manje šalju škaljarce i kavčane, i da ćemo se onda lako dogovoriti o svemu ostalom.

- Nek rade ovde, gde su i nastali. Samo da ne dolaze u Beograd. Ostavljaju mrtve za sobom, siguran sam da ćete se vi izboriti sa svime - kaže on.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar