Vesti > Politika

VUČIĆ O ERDOGANU: Nismo uvek SAGLASNI, ali UVEK OTVORENO RAZGOVARAMO

Vučić je rekao da Erdogan ima mnogo ideja i da su razgovarali o tome kako da se trajno sačuva mir i da svi u regionu unapređuju saradnju

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

11/10/2024 > 14:17

podeli vest:

VUČIĆ O ERDOGANU: Nismo uvek SAGLASNI, ali UVEK OTVORENO RAZGOVARAMO
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suština svih razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom da se očuvaju mir i stabilnost u regionu, jer je ekonomska saradnja samo tada moguća.

- Sve ovo o čemu govorimo, povećanje trgovinske razmene, povećanje razmene u sferi usluga, ekonomski napredak - sve to je moguće samo kada imate mir i kada imate stabilnost - rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa Erdganom u Beogradu, na pitanje koji bi bili konkretni koraci koje Srbija i Turska nameravaju da preduzmu kada je reč o stabilnosti Balkana.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je rekao da Erdogan ima mnogo ideja i da su razgovarali o tome kako da se trajno sačuva mir i da svi u regionu unapređuju saradnju.

- U skladu sa tim ćemo pokušati da širimo i pokazujemo nešto drugačije znakove i signale prema i Bosni i Hercegovini, i obrnuto. Da garantujemo onima koji dolaze posle nas sigurnost, mir i posvećenost rešavanju problema, a posebno ekonomski razvoj - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Vučić je dodao da sa Erdoganom uvek ima otvorene razgovore, i po pitanju tema o kojima nisu saglasni.

- Zahvalan sam turskom i predsedniku Erdoganu na tome što dobro razumeju probleme na Balkanu i što znaju da je mir i dijalog jedini način kako se ti problemi rešavaju - naveo je Vučić.

Napomenuo je da je Turska najveći igrač na Balkanu i da od nje očekuje podršku u svim procesima.

- Turska je jedan od, ili najveći igrač na Balkanu i najmoćnija zemlja. Od nje očekujemo podršku u svim tim procesima i zahvalan sam predsedniku Erdoganu što je uvek to želeo i uvek to naglašavao i što je uvek želeo da razgovara sa svima - rekao je Vučić.

Ostavite komentar