Vesti > Politika

VUČIĆU POSEBNO HVALA ZA JEDNU STVAR! Evo o čemu je bilo reči na tet-a-tet sastanku dvojice lidera

Predsednik Vučić je poručio da Savez vojvođanskih Mađara za Srbiju predstavlja most prijateljstva i bratstva sa Mađarskom

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/10/2024 > 11:28

podeli vest:

VUČIĆU POSEBNO HVALA ZA JEDNU STVAR! Evo o čemu je bilo reči na tet-a-tet sastanku dvojice lidera
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Mađarske Tamaš Šujok izrazio je danas u Beogadu zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu što mađarski narod u Srbiji ima stabilnu poziciju i što živi u sređenim okolnostima. 

- Zaista smatramo da su njihova prava ispoštovana i mi Mađari činimo sve, sa naše strane, da Srbima u Mađarskoj učinimo sve za očuvanje njihovog identiteta - rekao je Šujok posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je zahvalio Vučiću što se zalaže za sve inicijative koje idu u prilog prijateljskoj saradnji i doprinose opstanku mađarske manjine u Srbiji. Naglasio je da je upravo zbog toga za njega veoma velika čast što danas ima priliku da zajedno sa predsednikom Vučićem poseti Čurug i da zajednički odaju poštu nevinim žrtvama i sa jedne i sa druge strane.

- Dozvolite mi da svima vama poželim zdravlja i istrajnosti, da možemo da nastavimo ovu uspešnu saradnju naše dve zemlje. Uveravam vas da ću ja, što se mene lično tiče, raditi na tome i u budućnosti - rekao je Šujok.

"Most prijateljstva i bratstva"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) za Srbiju predstavlja most prijateljstva i bratstva sa Mađarskom, kao i da će politika poštovanja, međusobnog uvažavanja, prijateljskih i bratskih odnosa sa tom zemljom biti nastavljena.

Vučić je u obraćanju nakon susreta sa predsednikom Mađarske Tamašom Šujokom u Beogradu istakao ulogu SVM i njenog lidera Balinta Pastora i zahvalio mu što je danas prisutan.

- Za mene, a tu politiku siguran sam, nastaviće ko god, kako god bude upravljao Srbijom u budućnosti, to je politika poštovanja, međusobnog uvažavanja, prijateljskih i bratskih odnosa - istakao je Vučić.

On je rekao i da veruje da se "nikada više neće ponoviti situacija u kojoj će morati nekoga da opominje", da moraju da se stave natpisi na mađarskom jeziku, ocenjujući da je to u interesu cele Srbije i da je to u interesu srpskog naroda. Vučić je naveo da je sa mađarskim predsednikom govorio i o Srbima koji žive u Mađarskoj.

- Znam koliko mađarska vlada i mađarski predsednik čine da se oni osećaju veoma dobro, da Mađarsku doživljavaju kao svoju domovinu, a da se ponose svojim srpskim rodom - zaključio je Vučić.

On je naveo da je sa mađarskim predsednikom razgovarao i o predstojećim izborima u SAD, o situaciji u Ukrajini.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar