Vesti > Region

Nižu se TRAGEDIJE usled stravične OLUJE! GROM UBIO ČOVEKA na golf terenu u Crnoj Gori

Za sat vremena dvoje je nastradalo u Crnoj Gori

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/07/2024 > 14:10

podeli vest:

Nižu se TRAGEDIJE usled stravične OLUJE! GROM UBIO ČOVEKA na golf terenu u Crnoj Gori
Foto: Freepik.com


Tokom nevremena na crnogorskom Jadranu stradale su dve osobe, radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju i jedna osoba od udara groma na Luštici, javili su crnogorski mediji.

U Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. “mostovi”. Prema prvim, nezvaničnim podacima portala Bar-Info, jedno lice je zadobilo lakše povrede. Iz tog preduzeća potvrdili su da je šteta ogromna.

- Jedna osoba je smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Beja - saopštili su iz OKC-a.

Snaženo nevreme koje je pogodilo delove Crne Gore poplavilo je podgoričke ulice, a polomljene grane otežavaju saobraćaj. Olujni vetar kod Nikšića je odneo krovove s kuća i čupao drveće iz korena. Zbog obilnih padavina poplavljene su saobraćajnice u Budvi, a orkanski vetar u Ulcinju je čupao palme i lomio masline.

Ulcinj je bez struje, a na pojedinim kupalištima je uništen plažni mobilijar. Pričinjena je znatna materijalna šteta na crkvi i starom parohijskom domu.

Najveća šteta je pričinjena na pravoslavnom groblju pod Meterizima, gde je padom velikog stabla, oštećeno 15 grobnica. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju su saopštili da se danas očekuju uglavnom umerene do obilne padavine, a lokalno su moguće i vremenske nepogode.

Ostavite komentar