Vesti > Region

LISICE NA RUKE CRNOGORSKOM ESKOBARU: Evo ko je sve UHAPŠEN u VELIKOJ AKCIJI "GENERAL" koja je digla CRNU GORU na noge

Sva trojica uhapšenih su od ranije poznata policijama širom sveta

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

17/07/2024 > 13:21

podeli vest:

LISICE NA RUKE CRNOGORSKOM ESKOBARU: Evo ko je sve UHAPŠEN u VELIKOJ AKCIJI "GENERAL" koja je digla CRNU GORU na noge
Veliko hapšenje crnogorske mafije - Foto: Youtube PrintScreen/Kurir


U velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom "General" koja je u toku širom Crne Gore, prema pisanju crnogorskih medija, lisice na ruke su stavljene Viktoru Drešaju, Vukanu Čokoviću (61), koji se ranije zvao Vinetu kao i Vasu Uliću, kog su mediji ranije nazvali crnogorskim Eskobarom. U akciji učestvuju, osim crnogorske policije i američka DEA, FBI i Europol

Inače, sva trojica uhapšenih su od ranije poznata policijama širom sveta!

Podsetimo, u akciji u kojoj je 2015. u Madridu uhapšen Vukan Čoković, koji se tada zvao Vinetu učestovalo je čak 8 zemalja među kojima je ključnu ulogu imao i MUP Srbije.

Banda je nabavljala velike količine kokaina iz Južne Amerike, koje je potom prekookeanskim brodovima krijumčarila do velikih evropskih luka. Imali su i mrežu kompanija za transfer i pranje novca, uglavnom u Portugalu, gde su sarađivali i s pojedinim bankarima - navodili su tada španski mediji.

Oni su tada tvrdili da je "posao" vođen iz Čokovićevih kancelarija u Madridu i Valensiji.

Inače, protiv Peljevića koji je tada uhapšen kao Čokovićev saradnik se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog sumnje da je bio pripadnik takozvanog "Balkanskog kartela" za šverc sedam tona kokaina.

 

Vaso Ulić, koji je danas takođe uhapšen 2019. na osnovu Sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom, u Crnoj Gori je bio osuđen na dve godine zatvora i 50.000 evra zbog organizovanog kriminala i međunarodnog šverca droge.

Prema navodima optužnice koja je tada podignuta protiv njega, Ulić je u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu,sa ciljem vršenja teških krivičnih dela, radi sticanja nezakonite dobiti, čije je delovanje planirano i sprovedeno na duže vreme u međunarodnim razmerama, jer se delatnost odvijala na teritoriji više država.

Ostavite komentar