Vesti > Region

HRVATSKA U ŠOKU zbog nezapamćenog zločina! Milanović izjavio SAUČEŠĆE porodicama ubijenih u Daruvaru (VIDEO)

Na višestruko ubistvo je reagovao i ministar policije Hrvatske Davor Božinović i istakao da je reč o bezumnom činu nasilja

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

22/07/2024 > 15:31

podeli vest:

HRVATSKA U ŠOKU zbog nezapamćenog zločina! Milanović izjavio SAUČEŠĆE porodicama ubijenih u Daruvaru (VIDEO)
Foto: HINA/DANIEL KASAP


Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je saučešće porodicama ubijenih štićenika Doma za stare u Daruvaru i ocenio da je reč o nezapamćenom zločinu koji ga je šokirao.

- Izražavam saučešće porodicama i rodbini danas ubijenih sugrađana u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe. Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a zaposlenima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organizovanoj reakciji pri spašavanju povređenih" - napisao je Milanović na Facebook.

Milanović je napisao da ga je divljački, nezapamćeni zločin u Daruvaru šokirao.

- To je zastrašujuća opomena i zadnji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posedovanja oružja. Od policije i državnog tužilaštva očekujem da sprovedu brzu i temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina a odgovorni kaznili - naveo je Milanović.

Na višestruko ubistvo je reagovao i ministar policije Hrvatske Davor Božinović i istakao da je reč o bezumnom činu nasilja koji je šokirao celu Hrvatsku.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ/ nr

 

- U domu za starije osobe došlo je do napada vatrenim oružjem u kojem je pet osoba usmrćeno, a nekoliko ih je ranjeno. Policija je odmah intervenirala i stavila pod nadzor osobu koja se dovodi u vezu s ovim stravičnim činom. U toku je istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. O svim daljim informacijama javnost će biti pravovremeno obaveštena - napisao je Božinović na Facebook.

On je izjavio saučešće porodicama ubijenh, a ranjenima je poželeo brz oporavak.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar