Vesti > Region

Ministar Božinović povodom MASAKRA: "U Daruvaru oduzeto 1.000 komada MUNICIJE prošle godine!" (FOTO)

Govoreći o motivu zločina, Božinović je kazao da još nema ni službene ni neslužbene informacije

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/07/2024 > 01:00

podeli vest:

Ministar Božinović povodom MASAKRA: "U Daruvaru oduzeto 1.000 komada MUNICIJE prošle godine!" (FOTO)
Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ Nikola Bležeković/ bg


Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da je policija pošle godine samo u Daruvaru oduzela oko 1.000 komada municije i više komada oružja, dok su na teritoriji čitave države brojke neprijavljenog oružja znatno veće.

- Policija kroz kriminalističko istraživanje oduzima značajne količine oružja i municije. Samo ova policijska uprava je prošle godine oduzela jedno automatsko oružje, pet ili šest pištolja, i nešto više od 1.000 komada municije - rekao je Božinović novinarima, na pitanje da li treba da se pooštri kazna za nelegalno posedovanje oružja.

On je naveo da je osoba koja je osumnjičena da je jutros oko 10 sati u Staračkom domu u Daruvaru ubila šest osoba i isto toliko ranila, kod sebe imala pištolj ali da nema potvrde da je za ubistvo koristio pištolj.

Na pitanje o navodima nekih očevidaca da su čuli rafale, ministar je informacije demantovao.

- Koliko je meni poznato, nije bilo oružje koje je bi imalo mogućnost rafalne paljbe - naveo je Božinović.

Ministar je takođe naveo i da je osumnjičeni za jutrošnje ubistvo "penzioner koji je svoju penziju stekao u Ministarstvu obrane" a navodeći da će sve ostale informacije biti poznate kada istraga dođe u fazu podnošenja optužnice.

Govoreći o motivu zločina, Božinović je kazao da još nema ni službene ni neslužbene informacije.

Pretres i pretraga objekta koji koristi osumnjičeni su u toku, u prisustvu osumnjičenog, a nakon toga osumnjičeni će biti prevezen u policijsku upravu Bjelovarsko-bilogorsku, te će nakon razgovora sa policijskim službenicima biti upućen u pritvor.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar