Vesti > Srbija

Država obezbedila NOVAC za sanaciju OBJEKATA oštećenih TOKOM POPLAVA

Popović je navela da će država preduzeti sve potrebne mere da bi se otklonila šteta i omogućio normalan život stanovnika ugroženih naselja

Izvor: K1info/Tanjug

30/06/2023 > 21:58

podeli vest:

Država obezbedila NOVAC za sanaciju OBJEKATA oštećenih TOKOM POPLAVA
Foto: Tanjug/Nebojša Raus


Ministarka pravde Maja Popović poručila je, tokom obilaska poplavljenih područja u opštinama Mladenovac i Topolaće, da je Vlada Srbije obezbedila materijalna sredstva da se sanira svaki oštećeni stambeni objekat i pozvala vlasnike da nastalu štetu prijave lokalnim samoupravama.

Popović je navela da će država preduzeti sve potrebne mere da bi se otklonila šteta i omogućio normalan život stanovnika ugroženih naselja, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je pohvalila napore koje su službe za vanredne situacije preduzele u nastojanju da razmere štete ne budu veće.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić rekao je da je na području Mladenovca oštećeno 30 stambenih objekata, više lokalnih puteva, kao i značajne površine pod usevima u slivu reke Lug.

Dodao je da su obrazovane opštinske komisije, koje su obišle mesne zajednice zahvaćene poplavom i izrazio uverenje da će, zahvaljujući pomoći Vlade, u najkraćem roku šteta bila otklonjena.

Tokom razgovora sa predstavnicima Opštine Topola Popović je istakla da je efikasna saradnja države i lokalnih samouprava od presudnog značaja u sanaciji nastale štete. 

Ona je prenela poruku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da je država uvek uz svoje građane i da je tu da im pomogne da prevaziđu nastale okolnosti. 

Predsednik opštine Topola Vladimir Radojković zahvalio je na brizi koju Vlada Srbije pokazuje prema područjima zahvaćenim poplavom i iskazanoj spremnosti da se pomogne građanima koji su pretrpeli štetu.

 

Ostavite komentar