Vesti > Srbija

POČEO RAD na rušenju KURTIJEVE vlasti, OPOZICIJA obezbeđuje GLASOVE da svrgne VOĐU TERORISTA na Kosmetu

Aljbana Bitići istakla da su, uz njenu AAK, predlog spremne da podrže i PDK i LDK

Izvor: K1info/Tanjug

28/07/2023 > 22:02

podeli vest:

POČEO RAD na rušenju KURTIJEVE vlasti, OPOZICIJA obezbeđuje GLASOVE da svrgne VOĐU TERORISTA na Kosmetu
Foto: Tanjug/AP/Franc Zhurda


Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Aljbana Bitići izjavila je danas da se radi na obezbeđivanju glasova za rušenje samoproglašene vlade takozvaog premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Ona je navodela i da je uverena da neće biti potrebe za glasanjem o poverenju, već da će teroristička vlada podneti ostavku.

Povodom predloga stranke AAK, Bitići kaže da su dve opozicione stranke, Demokratska partija Kosova (PDK) i Demokrtatski savez Kosova (LDK), spremne da se saglase da podrže predlog stranke AAK za rušenje vlasti Kurtija, vođe terorista sa Kosmeta.

Bitići je rekla da na početku, kada se raspravljalo o predlogu, u PDK i LDK nisu bili mnogo zainteresovani.

- U početku, kada smo razgovarali o predlogu, LDK i PDK nisu bile mnogo zainteresovane... ali sada su spremne da se slože da nastavimo sa predlogom. To ne znači da opozicione stranke uvek moraju da budu jedinstvene, ali se slažemo oko onoga što smatramo razumnim - rekla je Bitići.

Prema njenim rečima, inicijativa za podnošenje predloga biće nastavljena u septembru.

- Nastavićemo vredno da radimo i dogovaramo se sa poslanicima opozicije, ali i sa poslanicima koji su nezadovoljni, gde imamo Fatmira Humoljija i Hakija Abazija sa kojima ćemo razgovarati - istakla je ona i dodala da već sada treba da se počne sa  dobijanjem potpisa za predlog.

Ona je rekla i da će, kada se završi glasanje za rušenje terorističke vlade, biti veoma velikih promena jer znaju da u Pokretu Samoopredeljenja (LVV) ima mnogo nezadovoljnih poslanika.

Bitići navodi da očekuju da će 10 do 12 poslanika iz LVV-a i Liste Guko dati potpise za rušenje separatističke vlasti.

Kako je navela, brojne afere se vezuju za vlast terorističkog vođe Kurtija, što po njenim procenama ostavlja mogućnost da će aktuelna samoproglašena vlada sama podneti ostavku.

Ostavite komentar