Vesti > Srbija

Na KOSMETU prestala naplata u DINARIMA kod Gračanice! Priština najavila VELIKE KAZNE, građani u strahu (VIDEO)

Prelazni period koji je Centalna banka u Prištini odredila kao početak primene odluke o ukidanju dinara na KiM istekao je u subotu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

13/05/2024 > 14:04

podeli vest:

Na KOSMETU prestala naplata u DINARIMA kod Gračanice! Priština najavila VELIKE KAZNE, građani u strahu (VIDEO)
Foto: Tanjug/STR


Zbog straha od evenualnih kazni od strane Prištine usled upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, ugostiteljski, maloprodajni i veleprodajni objekti  na Kosovu i Metohiji danas su prestali da obavljaju naplatu u dinarima.

Vlasnik maloprodajnog objekta iz Lapljeg Sela kod Gračanice, Stefan Ćirković izjavio je za Tanjug da od danas, zbog straha od eventualnih kazni, u njegovom objektu neće biti naplate robe u dinarima.

- Na žalost od danas ne možemo da radimo sa dinarima, Priština je najavila jako velike kazne ukoliko budemo primali dinare. Ljudi su i do sada teško funkcionisali. Ovo će još više otežati život. Šta da radimo, tako je kako je - rekao je Ćirković.

Radmila Rašić iz Dobrotina kod Lipljana kaže da danas nije mogla  da u prodavnici dinarima plati robu koju je pazarila.

- Evrima sam platila, a imam i dinare u novčaniku, ali oni više ne primaju dinare, samo evre - rekla je Rašić.

Prelazni period koji je Centalna banka u Prištini odredila kao početak primene odluke o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji istekao je u subotu, a kako su najavili  protiv onih koji za finansijske transakcije koriste drugu valutu osim evra biće  preduzete kaznene mere.

Centralna banka u Prištini 1. februara donela je odluku o zabrani upotrebe dinara kao platežnog sredstva na Kosovu i Metohiji.
 

Ostavite komentar