Vesti > Hronika

Dačić: Niko iz izraelske ambasade nije bio ugrožen zbog napada na srpskog policajca

Dačić je rekao i da očekuje da u nekoliko narednih sati imamo razjašnjenu situaciju bar oko identiteta lica koje je izvršilo ovaj napad.

Autor: K1info

29/06/2024 > 14:16 >> 14:24

podeli vest:

Dačić: Niko iz izraelske ambasade nije bio ugrožen zbog napada na srpskog policajca
Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO/bs


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da niko iz izraelske ambasade nije bio ugrožen zbog napada na žandarma koji je povređen ispred tog objekta.

- Apsolutno nije bio ugrožen niko. Što tiče ambasadora i zaposlenih njih obezbeđuje druga jedinica, za zaštitu ličnosti - rekao je Dačić novinarima posle obilaska povređenog žandarma u Urgentnom centru.

On je naveo da su se već javljale razne službe i policije iz  sveta, koje žele da nam daju pomoć.

- Mi smo naravno, zahvalni ako imaju bilo kakvu obaveštajnu informaciju. I pre svega ih upućujemo i na naše bezbednosne službe da daju svoju informaciju - naveo je Dačić.

On je rekao i da očekuje da u nekoliko narednih sati imamo razjašnjenu situaciju bar oko identiteta lica koje je izvršilo ovaj napad. 

Oglasili se i Izraelci

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je današnji napad na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu kao ''pokušaj terorističkog napada'', javlja Tajms of Izrael.

''Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac. Okolnosti incidenta se istražuju“, navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar